ΔΙΕΘΝΕΣ
09/08/2019 16:06 EEST

Harmony: Η Huawei αποκάλυψε το δικό της λειτουργικό για smartphones

Ωστόσο δεν εγκαταλείπει το Android.

FRED DUFOUR via Getty Images

Η Huawei Technologies αποκάλυψε την Παρασκευή το δικό της λειτουργικό για smartphones και άλλες συσκευές, καθώς οι αμερικανικές εμπορικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν τον Μάιο απειλούν να κόψουν την πρόσβαση της κινεζικής εταιρείας σε αμερικανικές τεχνολογίες, όπως το λειτουργικό Android.

Ωστόσο η Huawei ξεκαθάρισε πως, προς το παρόν, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Android της Google στα smartphones και το νέο λογισμικό θα κυκλοφορήσει σταδιακά για να υποστηρίξει συσκευές όπως smartwatches, ηχεία και gadgets εικονικής πραγματικότητας.

Το νέο λειτουργικό εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Huawei για ανάπτυξη δικών της τεχνολογιών, από τσιπ μέχρι λογισμικό, για να μειώσει την εξάρτησή της από αμερικανικές εταιρείες εν μέσω του εντεινόμενου εμπορικού πολέμου ΗΠΑ- Κίνας.

Η Huawei είχε δώσει προηγουμένως λίγες πληροφορίες για το λογισμικό, πυροδοτώντας εικασίες σχετικά με το πόσο γρήγορα ή αποτελεσματικά θα μπορούσε να βρει εναλλακτική στο Android.

«Το λειτουργικό Harmony είναι εντελώς διαφορετικό από το Android και το iOS» είπε ο Ρίτσαρντ Γιου, επικεφαλής του consumer business group της Huawei, αναφερόμενος στα λειτουργικά της Google και της Apple.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ έχει προειδοποιήσει πως η Huawei θα μπορούσε να αποτελέσει όχημα για κινεζική κατασκοπεία και ενέταξε την εταιρεία σε μια αποκαλούμενη «λίστα οντοτήτων», κάτι που σημαίνει πως οι αμερικανικές εταιρείες θα πρέπει να λαμβάνουν ειδική άδεια για να έχουν συναλλαγές με τον γίγαντα του χώρου των τηλεπικοινωνιών.

Sponsored Post