ΔΙΕΘΝΕΣ
28/06/2019 13:39 EEST | Updated 28/06/2019 13:41 EEST

Hasta la victoria ο Τσε...Αστα να πάνε ο Μπιλ Ντε Μπλάζιο

«Συνεχίστε έτσι Σύντροφοι», σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ

ASSOCIATED PRESS

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ζήτησε συγγνώμη την Πέμπτη 27 Ιουνίου, αφού πυροδότησε αναστάτωση στη Φλόριντα, κάνοντας αναφορά στον Τσε Γκεβάρα, σε συγκέντρωση των οπαδών του στο Μαϊάμι, κατά την διάρκεια ομιλίας, για το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος των Δημοκρατικών, για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Οπως αναφέρει στο άρθρο της η αμερικάνικη έκδοση της HuffPost US, ο Ντε Μπλάζιο βρέθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι, για να μιλήσει με τους εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων, που διαμαρτύρονται και απεργούν για τις κακές συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν. Την ώρα λοιπόν που ολοκλήρωσε το λόγο του, εκφράζοντας την συμπαράσταση του, ξεστόμισε την γνωστή φράση του Τσε Γκεβάρα, «Hasta la victoria siempre!». Και μπορεί οι παρευρισκόμενοι να αποθέωσαν το πάθος και τον ενθουσιασμό  του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, ζητωκραυγάζοντας και χειροκροτώντας, δεν έτυχε όμως της ίδιας ανταπόκρισης από του υπόλοιπους Δημοκρατικούς βουλευτές της πολιτείας της Φλόριντα.

Ο Μπίλ Ντε Μπλάζιο δήλωσε αργότερα ότι δεν είχε ιδέα ότι η φράση αποτελεί σήμα κατατεθέν του Τσε Γκεβάρα, σύμμαχο του Φιντέλ Κάστρο της Κούβας. «Δεν ήθελα να προσβάλω κανένα», είπε στο Twitter. «Σίγουρα ζητώ συγγνώμη καθώς  δεν κατανόησα την σημασία της φράσης και την ιστορία της».

 Ο κόσμος που ακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα το Twittrer, δεν μπoρούσε να αποφασίσει εάν ο ντε Μπλαζίο ήταν ανίδεος για το απόσπασμα ή απλά συνειδητοποίησε ότι είχε σφάλλει πολιτικά και προσπαθούσε να μαζέψει την γκάφα του με όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τρόπο.

Ενθερμος υποστηρικτής του Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ άδραξε την ευκαιρία και σχολίασε με τον πλέον καυστικό τρόπο,χωρίς να το πολύ-σκεφτεί. «Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αποδειχτεί πως οι Δημοκρατικοί είναι ένα μάτσο κομμουνιστές». Και πρόσθεσε, «Συνεχίστε έτσι Σύντροφοι».

Πηγή: HuffPost US