ΔΙΕΘΝΕΣ
18/02/2019 09:03 EET

HΠΑ: Μαθητής σχεδίαζε να σκοτώσει την πρώην του στο σχολείο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Οι παρευρισκόμενοι γλίτωσαν από τα χειρότερα.

Associated Press

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε προαύλιο σχολείου στην πολιτεία του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, την ημέρα των ερωτευμένων, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Συνελήφθη προσωρινά ένας 16χρονος.

Μια σημείωση που βρέθηκε στη τσέπη ενός παιδιού, 16 ετών, που δεν αναφέρεται το όνομά του λόγω ηλικίας, τον ενοχοποίησε ότι είχε σχεδιάσει να σκοτώσει την πρώην κοπέλα του και άλλους μαθητές του γυμνασίου όπου φοιτά την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν από τις αρχές στο δικαστήριο.

Μάρτυρας αναφέρει το πρακτορείο Associated Press, ότι πρώτα είχε πλησιάσει τρεις μαθητές που κάθονταν σε μια γωνιά, πριν ανοίξει πυρ.

Ο νεαρός αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας και κατοχή όπλου σε σχολικό κτίριο.  Δεν έχει βρεθεί ακόμα δικηγόρος υπεράσπισής του.

Οι αρχές αναφέρουν ότι ο νεαρός μετά το μακελειό που είχε σχεδιάσει, είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει. Μετά τον πυροβολισμό, κρύφτηκε σε ένα καθαριστήριο, όπου και συνελήφθη.

Δάσκαλός του ανέφερε ότι έλαβε μήνυμα από τον ίδιο μετά το συμβάν, το οποίο έγραφε ότι «οι φωνές δεν θα σταματήσουν», ενώ ρωτούσε αν είχε τραυματιστεί κανένας.

Το περιστατικό σημειώθηκε ένα χρόνο μετά το μακελειό στο Πάρκλαντ, όπου μαθητής σκότωσε σε σχολείο 14 ανθρώπους, φέρνοντας στους παρευρισκόμενους τις χειρότερες σκέψεις στο μυαλό τους.

Πηγή: Associated Press 

Sponsored Post