ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/06/2019 15:50 EEST

HPCH: Απόκτηση των μετοχών της εταιρείας ενεργειακών παροχών “Blue Circle Engineering Ltd

Η εξέλιξη αυτή, ανταποκρίνεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ .

(Από αριστερά) ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κύπρου κ. Μάριος Λύτρας, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών Θυγατρικών Εξωτερικού του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Πάνος Λουκάς, ο Γενικός Δ/ντης Εμπορίας Ομίλου και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ κ.Ρομπέρτο Καραχάννας, αμέσως μετά -εκ μέρους των πωλητών- η κα Ελένη Πολυκάρπου, ο κ. Άρης Πολυκάρπου, η κα Νίκη Πολυκάρπου, ο κ.Μάριος Πολυκάρπου και ο κ. Αχιλλέας Πολυκάρπου και δεξιά ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κύπρου κ. Γιώργος Γρηγοράς, ο Δ/ντης Διεθνούς Εμπορίας Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Κωνσταντίνος Καραχάλιος και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Δ/ντης Οικονομικών Υπηρεσιών Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Ανδρέας Σιάμισιης.

Η εταιρεία “HELLENIC PETROLEUM CYPRUS HOLDING (HPCH) LTD” - θυγατρική 100% του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ - είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, στις 31/05/2019 ολοκληρώθηκε η απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας ενεργειακών παροχών “BlueCircleEngineeringLtd”. Η εξέλιξη αυτή, ανταποκρίνεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για ενίσχυση της παρουσίας του στην Κύπρο, με νέες επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ κατά την τρέχουσα τριετία.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Ανδρέας Σιάμισιης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση προς τιμήν των υπάλληλων της “BlueCircleEngineering”, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με χαρά καλωσορίζουμε την BlueCircleEngineeringLtdστη μεγάλη οικογένεια του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, του ισχυρότερου στην Ελλάδα και ενός εκ των 100 κορυφαίων ενεργειακών Ομίλων του κόσμου. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι΄ αυτή τη συνεργασία, η οποία εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου για την περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας του στην Κύπρο».

Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επένδυσης, ο Όμιλος ΕΛΠΕ και η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κύπρου στέκονται - για ακόμη μια φορά - αρωγοί στην αναπτυξιακή πορεία της Κυπριακής οικονομίας και, ταυτόχρονα, εγγυώνται στους καταναλωτές την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και προϊόντων, με την διαφοροποίηση και διεύρυνση του ενεργειακού χαρτοφυλακίου της Εταιρίας.