ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/09/2020 23:07 EEST

Ιανός: Εγκλωβισμένοι και στον Βόλο - Ανέβηκαν σε δέντρο για να σωθούν

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, στην περιοχή του Αλμυρού κατέρρευσε η γέφυρα στο Χολόρεμα.

Νύχτα «θρίλερ» στον Αλμυρό με τρεις εργαζόμενους στο έργο της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά να δίνουν μάχη για να μην παρασυρθούν από τα νερά του ρέματος, κρεμασμένοι από τα δέντρα.

Ενώ η βροχόπτωση ήταν ραγδαία σήμερα το μεσημέρι οι τρεις εργαζόμενοι αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο που ήταν ασφαλές γιατί υπήρχαν κοντέϊνερ για να μείνουν χωρίς να κινδυνέψουν και στη διαδρομή πλημμύρισε το ρέμα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το e-thessalia.gr τα νερά παρέσυραν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και ξεκίνησαν δραματικές ώρες για τους ίδιους. Κάλεσαν την Πυροσβεστική αλλά από τα ορμητικά νερά το όχημα ήταν αδύνατον να πλησιάσει. Το σκοτάδι σκέπασε την περιοχή, η βροχόπτωση συνεχιζόταν και ελικόπτερο ήταν αδύνατον να «σηκωθεί» για να τους βοηθήσει λόγω των ανέμων. Πολύωρες ήταν οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ για τους πλησιάσουν με ερπιστριοφόρο.

 

Η μεγάλη περιπέτεια ξεκίνησε όταν διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητό τους παρασυρόταν από τα ορμητικά νερά και αποφάσισαν να το εγκαταλείψουν για να μην πνιγούν. Προσπάθησαν να βγουν στην όχθη του ρέματος και πιάστηκαν από τα δέντρα για να μην παρασυρθούν. Οι ώρες δραματικές και η μόνη τους επικοινωνία είναι ένα κινητό που «διασώθηκε» από το νερό. Ο ένας από αυτούς χρησιμοποιεί τον φακό του κινητού για να κάνει σινιάλα.

«Σώστε μας δεν θα αντέξουμε για πολύ» είπε στην επικοινωνία που είχε με την Πυροσβεστική και την αντιπεριφερειάρχη.

Η περιοχή επλήγη με σφοδρότητα από καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ έχουν σημειωθεί ζημιές σε υποδομές, οδικό δίκτυο και δίδεται μάχη από τις Αρχές, για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων κοντά στην λιμνοδεξαμενή, όταν επιχείρησαν να την εγκαταλείψουν με αυτοκίνητο.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, στην περιοχή του Αλμυρού κατέρρευσε η γέφυρα στο Χολόρεμα. Η γέφυρα που κατασκευάσθηκε πριν από επτά περίπου δεκαετίες και συνέδεε τα χωριά Αϊδίνι και Κρόκιο, αποτελώντας μέρος της επαρχιακής οδού Μικροθηβών-Αλμυρού, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον τεράστιο όγκο του νερού από τη σφοδρή βροχόπτωση και κατέρρευσε.