ΔΙΕΘΝΕΣ
13/01/2020 08:42 EET

Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος ψάχνει σύντροφο για να ταξιδέψουν μαζί στο φεγγάρι

Reuters

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος, Γιαζάκου Μαετζάουα, αναζητεί μια σύντροφο για να τον συνοδεύσει στο ταξίδι του στο φεγγάρι που θα πραγματοποιηθεί με τη Space X του Έλον Μασκ. Η αναζήτηση της παρτενέρ, μάλιστα, θα είναι το θέμα ενός ντοκιμαντέρ.

Ο 44χρονος μεγιστάνας στον χώρο της μόδας, θα είναι ο πρώτος πολίτης που θα πετάξει γύρω από το φεγγάρι με τον πυραύλο Starship.

Σχεδιασμένο για το 2023, η αποστολή αυτή θα είναι το πρώτο σεληνιακό ταξίδι των ανθρώπων από το 1972.

Ο Μαετζάουα δήλωσε διαδικτυακά ότι σκοπέυει να μοιραστεί την εμπειρία αυτή με μια «ξεχωριστή» γυναίκα.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος πρόσφατα χώρισε με την ηθοποιό Αγιάμε Γκορίκι, 27 ετών, ζήτησε από τις γυναίκες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα του, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες. 

«Καθώς τα αισθήματα μοναξιάς και κενού αρχίζουν να με καταβάλλουν, ένα πράγμα σκέφτομαι μόνο: να συνεχίσω να αγαπώ μια γυναίκα», έγραψε ο Μαετζάουα στην ιστοσελίδα όπου καλεί υποψήφιες.

«Θέλω να βρω μια “σύντροφο ζωής”. Με αυτήν τη σύντροφό μου θέλω να διατυμπανίσουμε την αγάπη μας και την παγκόσμια ειρήνη από το διάστημα», συνεχίζει ο Ιάπωνας.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ θα είναι «Εραστές της Πανσελήνου» και θα προβληθεί από το AbemaTV, το οποίο υποστηρίζεται από την διαδικτυακή διαφημιστική εταιρεία CyberAgent και από το τηλεοπτικό δίκτυο Asahi που έχει ως στόχο ένα νεανικό κοινό το οποίο απομακρύνεται από την παραδοσιακή τηλεόραση.

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να «επιθυμούν να ταξιδέψουν στο διάστημα και να μπορούν να συμμετάσχουν και στην προετοιμασία του ταξιδιού» και επίσης «να επιθυμούν την παγκόσμια ειρήνη», γράφει η ιστοσελίδα.

Η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις 17 Ιανουαρίου και ο Μαετζάουα θα επιλέξει τη σύντροφό του στο τέλος Μαρτίου.

Η ιδέα του ντοκιμαντέρ είναι η τελευταία κίνηση εντυπωσιασμού του δισεκατομμυριούχου, ο οποίος προσφέρει εννέα εκατομμύρια δολάρια στους ακολούθους του στο Twitter για να προσπαθήσουν να ξεκινήσουν έναν διάλογο στην Ιαπωνία για την αξία του βασικού εισοδήματος. Πρόσφατα υποσχέθηκε να μοιραστεί περίπου ένα εκατ. δολάρια με τυχαία άτομα που αναδημοσίευσαν τα tweets του. 

Ιδρυτής της ιαπωνικής εταιρείας ένδυσης Zozo Inc, ο κ. Μαετζάουα έκανε την τύχη του στον κόσμο της μόδας. Πιστεύεται ότι έχει έναν προσωπικό πλούτο κοντά στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, πολλά από τα οποία ξοδεύει στην τέχνη.

 

Πηγή: BBC