ΔΙΕΘΝΕΣ
16/10/2020 07:19 EEST | Updated 16/10/2020 11:25 EEST

Ιαπωνία: Η τηλεργασία σε άλλο επίπεδο, με ξαπλώστρες και θέα που κόβει την ανάσα

Σε τέτοια τηλεργασία δεν θα λέγαμε όχι.

Reuters

Η πανδημία του κορανοϊού έχει μετατρέψει ένα ιαπωνικό θεματικό πάρκο σε νέο χώρο εργασίας για τηλεργαζόμενους.

Την Πέμπτη, το Yomiuriland, ένα πάρκο αναψυχής στο Τόκιο, λάνσαρε ένα πακέτο «εργασίας και διασκέδασης», συμπεριλαμβάνοντας ένα θάλαμο εργασίας δίπλα στην πισίνα του, και μια βόλτα στον «τροχό παρατήρησης» με ένα φορητό WiFi ρούτερ.

Reuters
Reuters

«Μου αρέσει να εργάζομαι έξω. Αυτό είναι ένα καλό σχέδιο και είναι υπέροχο», λέει ο Τσατσούκι Γιαμαμότο, 47 ετών, πρόεδρος της εταιρείας λύσεων πληροφορικής FLEQ, ενώ κάθεται σε μια λευκή ξαπλώστρα με το φορητό του υπολογιστή.

Οι υπάλληλοι στην εταιρεία του εργάζονται επίσης εξ αποστάσεως, εξηγεί ο ίδιος.

Το ένα τρίτο των ιαπωνικών εταιρειών έχει επανεκτιμήσει τα μέτρα υγειονομικής ασφαλείας και τη χρήση των γραφείων τους, καθώς το 65% των επιχειρήσεων - σχεδόν 7 στις 10 - επιτρέπει ή ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters τον περασμένο Αύγουστο.

Αρκετά τουριστικά αξιοθέατα στην Ιαπωνία, εξάλλου, έχουν πληγεί από την πανδημία και ορισμένα λούνα παρκ έχουν αναζητήσει άλλους τρόπους για να προσελκύσουν επισκέπτες.

Reuters
Reuters

Το πάρκο Yomiuriland πουλάει ημερήσιες κάρτες έναντι 1.900 γιεν (περίπου 15,4 ευρώ) ανά άτομο τις καθημερινές και 2.000 γιεν (16,2 ευρώ) για τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, συμπεριλαμβανομένης της ενοικίασης χώρου εργασίας δίπλα στην πισίνα, καθώς και μια βόλτα με την τεράστια ρόδα αλλά και δωρεάν γκολφ μετά τη δουλειά.

Reuters
Reuters

 

Περίπου δέκα πελάτες χρησιμοποίησαν το πάρκο ως εναλλακτικό γραφείο τους την Πέμπτη.

Στον αργά κινούμενο τροχό, ο Γιαμαμότο πραγματοποίησε βίντεο-κλήση και έδειξε στους συναδέλφους του το νέο του «γραφείο».

Reuters

Ωστόσο, ήταν δύσκολο να επικεντρωθείς στον αέρα, είπε. «Δεν ξέρω αν θα απολαύσω τη θέα ή θα κάνω τη δουλειά» κατέληξε.