Ινδία: Αγρότες πέταξαν μπάλες από φωτιά σε ελέφαντες

Οι ελέφαντες που ζουν στην Ινδία θεωρούνται είδος υπό απειλή και ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί στο ήμισυ από το 1940
Twitter

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν τους δύο ελέφαντες να προσπαθούν να διασχίσουν τον δρόμο, καθώς οι άνδρες εκσφενδονίζουν αυτοσχέδιες μπάλες φωτιάς προς το μέρος τους.

Το αποτρόπαιο περιστατικό -το οποίο έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή- συνέβη στο χωριό Μπίσνουπουρ ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο λαμβάνει χώρα, αναφέρει δημοσίευμα του Independent.

Όλο και περισσότερα ζώα στην Ινδία αναγκάζονται να συγκεντρώνονται σε μικρότερες εκτάσεις γης εξαιτίας της αυξανόμενης αποψίλωσης των δασών. Ως εκ τούτου συχνότερα είναι αντιμέτωπα με τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών.

Ο φωτογράφος Μπίπλαμπ Χάζρα απαθανατίζει με το φωτογραφικό του φακό τη βία με την οποία οι κάτοικοι της περιοχής καταδιώκουν τα απροστάτευτα ζώα τα οποία μάλιστα βρίσκονται υπό εξαφάνιση.

Τα κοπάδια των ελεφάντων μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στα χωράφια, επηρεάζοντας το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων, κάτι τέτοιο όμως δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τις αποτρόπαιες πράξεις τους, δεδομένου κιόλας ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι είναι αυτοί που στρέφονται πρώτοι εναντίον των ζώων και της φύσης μέσω της αποψίλωσης των δασών.

Ο Μπιπλάπ Χάζρα που τράβηξε τις φωτογραφίες είπε πως «αυτό συμβαίνει επειδή οι ντόπιοι προσπαθούν να σώσουν τις καλλιέργειές τους». «Υπάρχουν αρκετοί ”διάδρομοι” ελεφάντων σε κατοικημένες περιοχές. Προσπαθώ με τις φωτογραφίες μου να ευαισθητοποιήσω τους πολίτες για το ζήτημα», συμπλήρωσε.

Οι ελέφαντες που ζουν στην Ινδία θεωρούνται είδος υπό απειλή και ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί στο ήμισυ από το 1940.

Σε παρόμοια θέση βρίσκονται οι τίγρεις, ενώ ο ανθρώπινος πληθυσμός στην Ινδία συνεχώς αυξάνεται έχοντας ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του φυσικού περιβάλλοντος των άγριων ζώων.