ΔΙΕΘΝΕΣ
11/01/2019 19:37 EET

Ινδία: Οπαδοί διάσημου γκουρού δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο που είχε αποκαλύψει το σκάνδαλό του

Ο Σινγκ παρακολούθησε τη δίκη του μέσω βίντεο

NewsBytes

Ο Γκουρμίτ Ραχίμ Σινγκ εξακολουθεί να αποτελεί πνευματικός ηγέτης της πανίσχυρης σέχτα της Ινδίας Ντέρα Σάσα Σάουντα, με 50 εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο, αν και τον Αύγουστο του 2017 καταδικάστηκε για βιασμό. Πλέον, δικαστήριο της Ινδίας τον θεωρεί ένοχο για τη δολοφονία του δημοσιογράφου που αποκάλυψε το στυγερό έγκλημα.

Σήμερα, Παρασκευή, ο Σινγκ και τρία άλλα μέλη της σέχτας κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ραμ Τσάντερ Σατραπάτι. Η ποινή που θα τους επιβληθεί θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου και κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν τη θανατική ποινή.

Σημειώνεται ότι οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο μπροστά στο σπίτι του, καθώς η εφημερίδα του δημοσίευσε μια ανώνυμη επιστολή που αναφερόταν στις σεξουαλικές επιθέσεις του γκουρού.

Ο Σινγκ παρακολούθησε τη δίκη του μέσω βίντεο, από τη φυλακή όπου κρατείται στο κρατίδιο Χαριάνα, ενώ αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων είχαν περικυκλώσει το δικαστήριο της πόλης Πανσκούλα. Δεν ήθελαν να επαναληφθούν τα επεισόδια του 2017. Εκείνοι την περίοδο είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 37 άνθρωποι.

Σε μια άλλη υπόθεση, ο Σινγκ κατηγορείται επίσης ότι ενθάρρυνε 400 πιστούς να ευνουχιστούν για να «προσεγγίσουν τον Θεό». Δεν έχει εκδικαστεί ακόμα.

Πηγή: Daily Mail