ΔΙΕΘΝΕΣ
06/05/2019 17:23 EEST

Ινδοί στρατιώτες υποστηρίζουν πως εντόπισαν ίχνη από τον «Χιονάνθρωπο των Ιμαλαϊων»

Τα ίχνη είχαν διαστάσεις 81 επί 38 εκατοστών.

Daniel Eskridge via Getty Images

Ο στρατός της Ινδίας, σύμφωνα με ανάρτηση του στο Twitter, εντόπισε ίχνη από τον «Χιονάνθρωπο των Ιμαλαϊων», πιο γνωστό ως Γέτι, κοντά στην κατασκήνωση του όρους Μακαλού, στις 9 Απριλίου. Τα ίχνη είχαν διαστάσεις 81 επί 38 εκατοστών.

Το γέτι, χαρακτηρίζεται από την επιστημονική κοινότητα ως μύθος και πιο συγκεκριμένα ως μέρος της λαϊκής παράδοσης του Νεπάλ, που κατοικεί στα χιονισμένα Ιμαλάια.Το Μακαλού βρίσκεται στα σύνορα Νεπάλ - Τιμπέτ και είναι το πέμπτο ψηλότερο βουνό στον κόσμο, με ύψος 8.485 μέτρα.

Σύμφωνα με τον Ντάνιελ Τέιλορ που έχει εξερευνήσει την κοιλάδα του Μακαλού - Μπαρούν ενώ έχει γράψει και βιβλίο πάνω στο θέμα του «Χιονάνθωπου των Ιμαλαϊων», τα ίχνη που βρέθηκαν ταιριάζουν πιο πολύ σε αρκούδα.

«Αν αυτά είναι ίχνη κάποιου ζώου, τότε ανήκει σε δεινόσαυρο», ήταν η δήλωση του Τέιλορ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, υπογραμμίζοντας πως θα έπρεπε να γίνουν πολλές μετρήσεις προκειμένου να εξακριβώσουν την προέλευση τους. 

NewsBytes

«Θα πρέπει κάποιος να επιβεβαιώσει τις μετρήσεις που έγιναν, καθώς γνωρίζουμε πως στην κοιλάδα του Μπαρούν δεν κατοικούν δεινόσαυροι», πρόσθεσε ο Ντάνιελ Τέιλορ.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το άρθρο της αμερικάνικης έκδοσης της HuffPost US, ιστορίες γύρω από των μύθο του Γέτι, έχουν απασχολήσει τους ορειβάτες του Νεπάλ από το 1920, συμπεριλαμβανομένου και του Νεοζηλανδού Σερ Εντμουντ Χίλαρι, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στην κορυφή του Εβερεστ.

 Πηγή: HuffPost US, Wikipedia, Reuters