ΔΙΕΘΝΕΣ
16/07/2018 12:09 EEST | Updated 16/07/2018 12:44 EEST

Ινδονησία: Οργισμένο πλήθος σκότωσε 300 κροκόδειλους

Raúl Barrero photography via Getty Images

Πλήθος οργισμένων χωρικών σκότωσε περίπου 300 κροκόδειλους σε καταφύγιο ζώων στην επαρχία της Δυτικής Παπούα στην Ινδονησία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η σφαγή έλαβε χώρα σε αντίποινα για τον θάνατο ενός ντόπιου ο οποίος θεωρείται πως σκοτώθηκε από ένα ζώο του καταφυγίου.

 

SKYLA via Getty Images
 

Τοπικοί αξιωματούχοι και αστυνομικοί είπαν ότι δεν ήταν σε θέση να σταματήσουν την επίθεση, και ενδεχομένως να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καθώς ο θάνατος ζώου προστατευόμενου είδους αποτελεί έγκλημα που τιμωρείται με πρόστιμο ή φυλάκιση στην Ινδονησία.

 

SKYLA via Getty Images

Ο άνδρας σκοτώθηκε το πρωί της Παρασκευής, ενώ μάζευε λαχανικά στην περιοχή. «Ένας εργαζόμενος άκουσε κάποιον να φωνάζει για βοήθεια, έτρεξε γρήγορα εκεί και είδε έναν κροκόδειλο να επιτίθεται» είπε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Συντήρησης Φυσικών Πόρων στη Δυτική Παπούα.

SKYLA via Getty Images

Μετά την κηδεία το Σάββατο, εκατοντάδες εξοργισμένοι ντόπιοι πήγαν στο καταφύγιο, κρατώντας μαχαίρια, φτυάρια, σφυριά και ρόπαλα. Τοπικά ΜΜΕ, επικαλούμενα αξιωματούχους, ανέφεραν ότι το πλήθος επιτέθηκε πρώτα στο γραφείο της φάρμας κροκοδείλων και μετά κατέσφαξε τα 292 ερπετά που υπήρχαν συνολικά στο καταφύγιο.

Σημειώνεται πως η φάρμα κροκοδείλων λειτουργούσε με ειδική άδεια εκτροφής, τόσο για σκοπούς συντήρησης κροκοδείλων, όσο και θανάτωσης κάποιων εξ αυτών προς εκμετάλλευση.