ΔΙΕΘΝΕΣ
01/10/2018 14:48 EEST

Ινδονησία: Τουλάχιστον 844 οι νεκροί. 191.000 άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια

Beawiharta Beawiharta / Reuters

Σε ομαδικούς τάφους έχουν αρχίσει να θάβονται από εθελοντές θύματα του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι στην Ινδονησία.

Από την καταστροφή επλήγησαν μεγάλες εκτάσεις του νησιού Σουλαουέζι, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 844 νεκρούς. Επίσης, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του BBC, τέσσερις ημέρες μετά τα καταστροφικά γεγονότα, δεν έχει υπάρξει επαφή με κάποιες απομακρυσμένες περιοχές, ενώ η έλλειψη βαρέος εξοπλισμού δυσχεραίνει τις προσπάθειες απεγκλωβισμού κάποιων ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από συντρίμμια κτιρίων. Δεκάδες είναι αυτοί που θεωρείται πως βρίσκονται κάτω από τα απομεινάρια ενός ξενοδοχείου και μόνο, στο Παλού.

Οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας ανέρχονται στους 191.000, ανακοίνωσε το Γραφείο του ΟΗΕ για τον συντονισμό ανθρωπιστικών υποθέσεων.

Περίπου 46.000 παιδιά και 14.000 ηλικιωμένοι, οι πιο ευάλωτοι πληθυσμοί που συχνά κατοικούν μακριά από τα αστικά κέντρα όπου η κυβέρνηση επικεντρώνει τις προσπάθειές της, έχουν ανάγκη αρωγής, αναφέρει το γραφείο στην εκτίμησή του.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)