ΔΙΕΘΝΕΣ
14/01/2019 08:23 EET | Updated 14/01/2019 08:29 EET

Ινδονησία: Βρέθηκε και το δεύτερο «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους της Lion Air

Στο βυθό βρέθηκαν και λείψανα των νεκρών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Ρίντουαν Τζιαμαλντίν

Οι αρχές της Ινδονησίας βρήκαν τον αποτυπωτή συνομιλιών πιλοτηρίου του επιβατικού αεροσκάφους της εταιρείας Lion Air που συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας στα τέλη Οκτωβρίου, δήλωσε αξιωματούχος σήμερα Δευτέρα.

«Βρέθηκε, αλλά δεν έχουμε λάβει πληροφορίες για την ακριβή του τοποθεσία ακόμη», επιβεβαίωσε με SMS στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Χάριο Σατμίκο, ο υποδιευθυντής της ινδονησιακής Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών .

Ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου είναι ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά» των αεροσκαφών, που θεωρούνται καθοριστικά για την εξακρίβωση των αιτίων κάθε αεροπορικού δυστυχήματος.

  Η συντριβή του αεροσκάφους της Λάιον, ενός Boeing 737 MAX 8, ήταν η πλέον πολύνεκρη του 2018, αφού έχασαν τη ζωή τους και οι 189 επιβαίνοντές του.

Η επαφή με το πλήρωμα του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση JT610 χάθηκε 13 λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα Τζακάρτα με προορισμό την πόλη Πανγκάλ Πινάν.

Το πρώτο «μαύρο κουτί», ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης, ανακτήθηκε τρεις ημέρες μετά τη συντριβή.

Στο βυθό βρέθηκαν και λείψανα των νεκρών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Ρίντουαν Τζιαμαλντίν.

Η Lion Air είναι μια από τις νεότερες αεροπορικές εταιρείες της Ινδονησίας, αλλά έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ταξίδια μέχρι στιγμής. Έχει επεκταθεί με συνοπτικές διαδικασίες και στη Νοτιοανατολική Ασία, μια ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή με περισσότερους από 600 εκατομμύρια ανθρώπους.

(Με πληροφορίες από Reuters, Associated Press)