ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/10/2021 13:12 EEST

Ιωάννινα: Βαριά τραυματίας γιατρός μετά από επίθεση ασθενούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Ασθενής των επειγόντων της Ψυχιατρικής ξυλοκόπησε τη γιατρό.

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

Βίαιο επεισόδιο, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό μιας γιατρού, έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ασθενής των επειγόντων της Ψυχιατρικής διαμαρτυρόμενος για μη εξυπηρέτηση επιτέθηκε σε γιατρό της κλινικής και την ξυλοκόπησε βαρύτατα. Στη συνέχεια ο δράστης ευρισκόμενος σε αμόκ προκάλεσε φθορές, έσπασε μια τζαμαρία και με κομμάτι από το τζάμι κυνήγησε τον φύλακα που επιχείρησε να τον απωθήσει. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία αλλά όταν έφτασε ο δράστης είχε αποχωρήσει.

Στη συνέχεια ανέβασε βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το περιστατικό που είχε καταγράψει, απειλώντας ότι γνωρίζει τις διευθύνσεις των γιατρών της Ψυχιατρικής Κλινικής τις οποίες -όπως ανέφερε- θα δημοσιοποιήσει.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, στο εν λόγω τμήμα και σύμφωνα με μαρτυρίες στελεχών της Ψυχιατρικής υπάρχουν συχνά βίαια επεισόδια με ασθενείς που σχετίζονται με τοξικομανία.

Μέχρι στιγμής ο δράστης παραμένει ασύλληπτος αν και έχουν υποβληθεί μηνύσεις τόσο από τη Διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και από τον σύζυγο της γιατρού. Μάλιστα ο τελευταίος υπέβαλε μήνυση και κατά της διοίκησης του νοσοκομείου για πλημμελή προστασία του προσωπικού, του εξοπλισμού αλλά και των φαρμακευτικών σκευασμάτων.