ΔΙΕΘΝΕΣ
27/05/2016 03:29 EEST | Updated 27/05/2016 03:29 EEST

Βρήκαν το υποβρύχιο-φάντασμα HMS P311 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με 71 πτώματα

Μια ομάδα με επικεφαλής τον κυνηγό ναυαγίων Massimo Domenico Bordone, εντόπισε ανοικτά των ακτών της Σαρδηνίας ένα βρετανικό υποβρυχίου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, περισσότερο από 70 χρόνια αφότου εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος με 71 άτομα πλήρωμα επί του πλοίου.

Ο λόγος για το HMS P311 το οποίο είχε φύγει από τη Μάλτα στις 28 Δεκεμβρίου του 1942, με αποστολή να καταστρέψει τα ιταλικά θωρηκτά «Trieste» και «Gorizia» που βρίσκονταν αγκυροβολημένα στο λιμάνι της La Maddalena, στο ομώνυμο νησί στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της Σαρδηνίας.

Το υποβρύχιο ωστόσο εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος στέλνοντας το τελευταίο σήμα στις 31 Δεκεμβρίου 1942. Αναφέρθηκε η εξαφάνισή του στις 8 Ιανουαρίου, όταν απέτυχε να επιστρέψει στη βάση και αργότερα δηλώθηκε ως βυθισμένο,αναφέρει δημοσίευμα του ABC Australia.

Το ναυάγιο είναι σε άριστη κατάσταση, με μόνο την πλώρη να φέρει ζημιές από την έκρηξη. «Μάλλον βυθίστηκε, με τον αέρα να έχει σφραγιστεί στο εσωτερικό του, που σημαίνει πως το πλήρωμα πρέπει να πέθανε από έλλειψη οξυγόνου», δήλωσε ο Bordone στην La Nuova Sardegna και πρόσθεσε «Αμέσως σκέφτηκα τη μοίρα αυτών των ανδρών που συνάντησαν το θάνατό τους εκεί κάτω».