ΔΙΕΘΝΕΣ
02/03/2018 07:58 EET | Updated 02/03/2018 11:37 EET

Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ στην συνοικία των πρεσβειών. Αναφορές για θύματα

Omar Sobhani / Reuters

Τουλάχιστον ένα παιδί σκοτώθηκε όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει σε μικρό φορτηγάκι κοντά σε μια αυτοκινητοπομπή των διεθνών δυνάμεων στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Το πτώμα ενός μικρού κοριτσιού καθώς και εννέα τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο», δήλωσε ο Μοχαμάντ Ισμαήλ Καούσι εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV μετέδωσε ότι και ένα 11χρονο αγόρι που πουλούσε λαχανικά σκοτώθηκε από την επίθεση, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για 14 αμάχους που τραυματίστηκαν.

Omar Sobhani / Reuters

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Καμπούλ Μπασίρ Μουτζαχίντ, ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε στόχο την αυκινητοπομπή που κινούταν στην πολυσύχναστη λεωφόρο Τζαλαλαμπάντ στην περιοχή Καμπλ Μπάι.

Ο Μουτζαχίντ πρόσθεσε ότι τα οχήματα της ξένης αυτοκινητοπομπής δεν υπέστησαν ζημιές.

Εκπρόσωπος της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν επεσήμανε: «Έχουμε ενημερωθεί για το περιστατικό και εξετάζουμε την απάντησή μας».

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Η επίθεση διαπράχθηκε δύο ημέρες μετά την πρόταση που έκανε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν, που οι ισλαμιστές αντάρτες απέρριψαν, και περίπου έναν μήνα μετά τη βομβιστική επίθεση με ένα ασθενοφόρο παγιδευμένο με τεράστια ποσότητα εκρηκτικών στο κέντρο της Καμπούλ, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 100 και πλέον άνθρωποι.

Omar Sobhani / Reuters
Omar Sobhani / Reuters
Omar Sobhani / Reuters