ΔΙΕΘΝΕΣ
11/11/2020 11:05 EET

Ισλαμιστές αποκεφάλισαν πάνω από 50 ανθρώπους στη Μοζαμβίκη, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ

Στην επαρχία Κάμπο Ντελγκάδο δρουν τζιχαντιστές που συνδέονται με το ISIS.

JOHN WESSELS via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου

Πάνω από 50 άνθρωποι αποκεφαλίστηκαν από ισλαμιστές στη βόρεια Μοζαμβίκη, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BBC, έχει αναφερθεί πως οι ισλαμιστές μετέτρεψαν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου σε χώρο εκτελέσεων, όπου αποκεφάλιζαν και διαμέλιζαν πτώματα.

Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως αρκετοί άνθρωποι αποκεφαλίστηκαν σε ένα άλλο χωριό.

Οι αποκεφαλισμοί λαμβάνουν χώρα μετά από μια σειρά κτηνωδών επιθέσεων από ισλαμιστές στην πλούσια σε κοιτάσματα αερίου επαρχία Κάμπο Ντελγκάδο από το 2017. Πάνω από 2.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 430.000 εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους λόγω των συγκρούσεων στην κυρίως μουσουλμανική επαρχία. Οι τζιχαντιστές συνδέονται με το ISIS, παρέχοντάς του ένα προγεφύρωμα στη νότια Αφρική. Η οργάνωση έχει εκμεταλλευτεί την φτώχεια και την ανεργία στην περιοχή για να στρατολογεί νέα μέλη, αποσκοπώντας στην επιβολή ισλαμικού νόμου.

Οι ένοπλοι φώναζαν «αλλάχ ακμπάρ», πυροβολούσαν και έκαιγαν σπίτια κατά την επιδρομή τους στο χωριό Ναντζάμπα τη νύχτα της Παρασκευής, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Mozambique News Agency, επικαλούμενο επιζώντες. Δύο άνδρες αποκεφαλίστηκαν στο χωριό και πολλές γυναίκες απήχθησαν, όπως πρόσθεσε. Μια άλλη ομάδα επιτέθηκε στο χωριό Μουατίντε, όπου αποκεφάλισαν πάνω από 50 ανθρώπους, ανέφερε το πρακτορείο. Κάποιοι που προσπάθησαν να διαφύγουν αιχμαλωτίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο τοπικό γήπεδο όπου αποκεφαλίστηκαν και διαμελίστηκαν, σε μια κτηνωδία που κράτησε από το βράδυ της Παρασκευής ως την Κυριακή, μετέδωσε το Pinnancle News.

Η κυβέρνηση της Μοζαμβίκης έχει ζητήσει διεθνή βοήθεια για την αντιμετώπιση της εξέγερσης, λέγοντας πως τα στρατεύματά της χρειάζονται ειδική εκπαίδευση.

Τον Απρίλιο πάνω από 50 άνθρωποι αποκεφαλίστηκαν ή πυροβολήθηκαν σε μια επίθεση σε χωριό στο Κάμπο Ντελγκάδο και νωρίτερα στον μήνα εννιά άνθρωποι αποκεφαλίστηκαν στην ίδια επαρχία.