ΔΙΕΘΝΕΣ
21/08/2020 20:08 EEST

Ισραήλ: Καταγγελίες για βιασμό 16χρονης από τριάντα άνδρες

Τεράστιες αντιδράσεις στην χώρα και μαζικές συγκεντρώσεις για το εγκληματικό συμβάν.

Paul Souders via Getty Images

Τον ομαδικό βιασμό μιας 16χρονης κοπέλας από τριάντα άνδρες σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης Ελιάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα καταγγέλλουν δεκάδες πολίτες στο Ισραήλ, προκαλώντας ακόμα και την παρέμβαση Νετανιάχου. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η αστυνομία ερευνά εκτενώς την υπόθεση, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο συλλήψεις. Εκπρόσωπος των Αρχών ανέφερε επίσης πως η ταυτοποίηση των δραστών είναι θέμα ωρών.

Ένας από τους φερόμενους ως δράστες, σημείωσε πως περίπου 30 άνδρες έκαναν σεξ με την ανήλικη κοπέλα, ωστόσο είπε πως δεν επρόκειτο για βιασμό. Το συμβάν έλαβε χώρα στις 12 Αυγούστου και η κοπέλα απευθύνθηκε στις Αρχές δύο μέρες αργότερα. Η αστυνομία ανέφερε πως κάποιοι από τους υπόπτους επιτέθηκαν σεξουαλικά και βίασαν τη νεαρή κοπέλα και πως την ίδια ώρα άλλοι κατέγραφαν με τα κινητά τους το περιστατικό.

Η Όφρα Σιμπόνι, δικηγόρος ενός εκ των υπόπτων, είπε ότι ο 27χρονος εντολέας της παραδέχεται ότι ήταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου την επίμαχη βραδιά, ωστόσο αρνείται όσα του αποδίδονται και παρουσίασε την δική του εκδοχή των γεγονότων, είπε η Σιμπόνι στην Haaretz.

Ο πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε ότι η συγκλονιστική υπόθεση ισοδυναμεί με «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», και ζήτησε οι υπεύθυνοι να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Πρόνοιας του Ισραήλ, Ιτζίκ Σμούλι, δήλωσε ότι η ισραηλινή κοινωνία έχει καθήκον να πολεμήσει έναν πολιτισμό που επέτρεψε να συμβούν «τόσο σοκαριστικές υποθέσεις».

Το συμβάν έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στο Ισραήλ ενώ πλήθος κόσμου διαδήλωσε εκφράζοντας την οργή του. Ακτιβιστές και οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων προγραμματίζουν κι άλλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις της χώρας.

(Με πληροφορίες από BBC, Guardian)