ΔΙΕΘΝΕΣ
17/04/2019 10:15 EEST

Ισραήλ: Ο στρατός κατεδάφισε το σπίτι Παλαιστίνιου που κατηγορείται για επίθεση εναντίον Ισραηλινών

Το Ισραήλ κατεδαφίζει τακτικά σπίτια Παλαιστινίων.

Mohamad Torokman / Reuters

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατεδάφισαν νωρίς σήμερα το πρωί στη Δυτική Όχθη το σπίτι ενός Παλαιστίνιου ο οποίος τον Δεκέμβριο είχε εξαπολύσει μια επίθεση που είχε κοστίσει τη ζωή σε ένα μωρό, ανακοίνωσε ο στρατός ο οποίος είχε σκοτώσει τον δράστη τρεις ημέρες μετά την επίθεση.

Το Ισραήλ κατεδαφίζει τακτικά σπίτια Παλαιστινίων που κατηγορούνται για αντι-ισραηλινές επιθέσεις.

Ο στρατός έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες και ένα βίντεο που δείχνουν τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να εισέρχονται τη νύκτα στο χωριό Κόμπαρ, βόρεια της Ραμάλα, και μία μπουλντόζα να κατεδαφίζει το σπίτι του Σάλαχ Μπαργούτι.

Ο Μπαργούτι κατηγορείται από το Ισραήλ ότι στις 9 Δεκεμβρίου πυροβόλησε από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε εναντίον μιας στάσης λεωφορείου στον εβραϊκό οικισμό Όφρα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Σκοτώθηκε τρεις ημέρες αργότερα.

Από τα πυρά του τραυματίστηκε μια γυναίκα που ήταν επτά μηνών έγκυος, η οποία γέννησε πρόωρα. Το μωρό υπέκυψε λίγες ημέρες αργότερα, με τον θάνατό του να προκαλεί μεγάλη θλίψη στο Ισραήλ.

Ο Μπαργούτι σκοτώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου από τις ισραηλινές δυνάμεις στην προσπάθειά του να ξεφύγει. Η Χαμάς είχε ανακοινώσει ότι ήταν μέλος της.

Ο αδελφός του, ο Άσαμ Μπαργούτι, συνελήφθη τον Ιανουάριο με την κατηγορία ότι πυροβόλησε από το αυτοκίνητό του εναντίον στάσης λεωφορείου στον ισραηλινό οικισμό Γκιβάτ Ασάφ στις 13 Δεκεμβρίου. Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες ενώ τραυματίσθηκε σοβαρά ακόμη ένας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατεδάφισαν το σπίτι του Άσαμ στις 7 Μαρτίου.

Η ισραηλινή κυβέρνηση υπερασπίζεται τις κατεδαφίσεις αυτές παρουσιάζοντάς τες ως αποτρεπτικό μέσο για άλλους επίδοξους δράστες επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών. Οι επικριτές της πρακτικής αυτής την καταγγέλλουν ως συλλογική τιμωρία που επηρεάζει τις οικογένειες που βρίσκονται στον δρόμο.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)  

Sponsored Post