Ιταλία: Καλόγρια που κέρδισε το The Voice εγκαταλείπει την εκκλησία, γίνεται σερβιτόρα στην Ισπανία

Η Σκούλια, η οποία τότε ήταν μοναχή στο μοναστήρι των Ουρσουλίνων στο Μιλάνο, κέρδισε το The Voice με την ερμηνεία της στο «What a Feeling».
via Associated Press

Μια Ιταλίδα καλόγρια από την Σικελία, η οποία προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως μετά τη νίκη της στο Ιταλικό The Voice, απασχολεί και πάλι τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο για την απόφασή της να αλλάξει ζωή και να γίνει σερβιτόρα στην Ισπανία.

Η καλόγρια Κριστίνα Σκούλια είχε σοκάρει τους κριτές, ανάμεσά τους και τη σπουδαία Ραφαέλα Καρά, όταν στην blind audition της για το σόου το 2014, τραγούδησε το τραγούδι της Αλίσια Κις «No One».

Όταν η Ραφαέλα Καρά,συνειδητοποίησε ότι η εκπληκτική φωνή προερχόταν από την καλόγρια, η Καρά - η οποία πέθανε πέρυσι, είπε: «Δεν μπορούσα να μιλήσω για αρκετά λεπτά».

Η Σκούλια, η οποία τότε ήταν μοναχή στο μοναστήρι των Ουρσουλίνων στο Μιλάνο, κέρδισε το The Voice με την ερμηνεία της στο «What a Feeling», το τραγούδι από την ταινία Flashdance.

Κυκλοφόρησε και δίσκο, τον οποίο έδωσε στον Πάπα Φραγκίσκο, στο οποίο περιλαμβανόταν και μια version του «Like a Virgin» της Μαντόνα.

Το ταλέντο της αποθεώθηκε και από ορισμένους ιταλούς καρδινάλιους, όμως οκτώ χρόνια αργότερα, η 34χρονη σήμερα Σκούλια ανακοίνωσε σε μια ιταλική εκπομπή το βράδυ της Κυριακής ότι εγκαταλείπει την εκκλησία, σύμφωνα με τον Guardian.

via Associated Press

Με ψηλοτάκουνα και ένα κόκκινο κουστούμι, με piercing στη μύτη και μακριά μαλλιά ελεύθερα, είπε: «Πιστεύω ότι πρέπει να ακούσεις την καρδιά σου με θάρρος. Η αλλαγή είναι ένα σημάδι εξέλιξης, αλλά είναι πάντα τρομακτική. Υπάρχει σωστό ή λάθος;».

Η Σκούλια είπε ότι το να αφήσει την εκκλησία - μια απόφαση που πήρε με τη βοήθεια ψυχολόγου - δεν σημαίνει ότι απαρνιέται την πίστη της, αλλά ότι ακόμη κυνηγά το όνειρό της για μια καριέρα στη μουσική. «Επέλεξα να ακολουθήσω την καρδιά μου χωρίς να σκέφτομαι τι μπορεί να λένε οι άλλοι για μένα. Έκανα ένα άλμα και ανησυχούσα ότι θα κατέληγα κάτω από μια γέφυρα, πάντα το έλεγα αυτό στον ψυχολόγο μου».

Η ίδια λέει ότι τώρα ζει «με ένα χαμόγελο» στην Ισπανία, όπου εργάζεται ως σερβιτόρα.