ΔΙΕΘΝΕΣ
29/03/2018 11:02 EEST

Ιταλία: Πέντε συλλήψεις σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Ρώμη

LIVINUS via Getty Images

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα την Πέμπτη στο πλαίσιο μιας μεγάλης επιχείρησης εναντίον φερόμενων υποστηρικτών της ισλαμικής τρομοκρατίας γύρω από τη Ρώμη.

Η επιχείρηση αυτή είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά παρόμοιων επιδρομών αυτόν τον μήνα, καθώς η Ιταλία αυξάνει τον αριθμό των αλλοδαπών που απελαύνει.

Την Τετάρτη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε έναν Ιταλό πολίτη μαροκινής καταγωγής, για τον οποίο αναφέρθηκε ότι ήταν υποστηρικτής του ISIS που σχεδίαζε επίθεση με φορτηγό.

«Μια μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση» διεξαγόταν από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στη Ρώμη και την κοντινή πόλη Λατίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας την Πέμπτη.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως πέντε άτομα είχαν συλληφθεί, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι είπε την Τετάρτη ότι η απειλή ασφαλείας στην Ιταλία από υποστηρικτές του ISIS ήταν υψηλότερη από ποτέ, επειδή περισσότεροι ξένοι μαχητές προσπαθούσαν να επιστρέψουν στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας, καθώς η τζιχαντιστική οργάνωση υπέστη ήττες στη Συρία και το Ιράκ.

Μέχρι τώρα μέσα στο έτος 29 αλλοδαποί, κυρίως μουσουλμάνοι, έχουν απελαθεί από την Ιταλία, λόγω υποψιών πως αποτελούσαν απειλές στην εθνική ασφάλεια.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post