Ανακλήθηκε πιάτο Star Wars από τα Jumbo λόγω υπερβολικής μελαμίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.
JOSH EDELSON via Getty Images

Στην ανάκληση πιάτου μελαμίνης με παράσταση “Star Wars” από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, διενεργήθηκε δειγματοληψία σε πιάτο ρηχό με παράσταση “Star Wars”, με αριθμό παρτίδας Lot No 1115, και πωλείται από την επιχείρηση Jumbo AEE.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο προκύπτει ότι το πιάτο δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς βρέθηκε μελαμίνη που υπερβαίνει τα ανώτατα νομοθετικά όρια για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ, το συγκεκριμένο πιάτο εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία καθώς λόγω της υψηλής μελαμίνης μπορεί να μεταφέρει ουσίες ξένες προς τον ανθρώπινο οργανισμό με καταστροφικές συνέπειες για τα νεφρά.

Ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε σχετικά την επιχείρηση Jumbo, από την οποία ζήτησε την άμεση ανάκληση - απόσυρση από την αγορά ολόκληρης της συγκεκριμένης παρτίδας μέχρι να ολοκληρωθούν όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι. Παράλληλα καλεί το σύνολο των καταναλωτών που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.