ΔΙΕΘΝΕΣ
21/08/2019 21:59 EEST | Updated 21/08/2019 22:50 EEST

«Κακίστρω» χαρακτήρισε ο Τραμπ την πρωθυπουργό της Δανίας

«Δεν μιλάει σε εμένα. Απευθύνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», δήλωσε ο Τραμπ.

ASSOCIATED PRESS

Ο Πρόεδρος Τραμπ σε δηλώσεις του την Τετάρτη, 21 Αυγούστου, αναφερόμενος στους λόγους της ακύρωση της επίσκεψης του στην Δανία, χαρακτήρισε την πρωθυπουργό της χώρας, Μάτε Φρέντρικσεν, «κακίστρω», καθώς απέρριψε την πρόταση του για αγορά της Γροιλανδίας, ως «παράλογη».

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου στου δημοσιογράφους έγιναν έξω από τον Λευκό Οίκο, λίγο πριν αναχωρήσει για το Κεντάκι.

«Θεωρώ πως δεν ήταν καθόλου ωραίος ο τρόπος της. Το μόνο που χρειαζόταν να πουν ήταν, όχι, θα προτιμούσαμε να μην το κάνουμε, θα προτιμούσαμε να μην το συζητήσουμε», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Εξήγησε μάλιστα πως δεν έκανε την πρόταση μιλώντας ως Τραμπ, αλλά ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εκπροσωπώντας το έθνος.

«Δεν μιλάει σε εμένα. Απευθύνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν μπορούν να πουν, είναι παράλογο», συμπλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα με ανάρτηση στο αγαπημένο του μέσο Twitter, λίγες ώρες πριν μιλήσει στους δημοσιογράφους, είχε, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ειρωνευτεί την Δανή πρωθυπουργό, καθώς όπως έγραψε, γλίτωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, και την Δανία από «έξοδα και ταλαιπωρία», με το να είναι τόσο ευθύς στον σχολιασμό της. «Την ευχαριστώ για αυτό και προσβλέπω σε ένα ταξίδι στο μέλλον», ήταν τα λόγια του.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να επισκεφθεί τη Δανία στις 2-3 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής περιοδείας, ενημέρωσε μέσω Twitter, την ακύρωση του ταξιδιού του, την Τετάρτη, 21 Αυγούστου, κάτι που οδήγησε την Φρέντρικσεν να δηλώσει απογοητευμένη και έκπληκτη από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που τον ενόχλησε, ήταν η ειρωνεία που διέκρινε στο ύφος των Δανών αξιωματούχων, αλλά και τα σχόλια που ακολούθησαν από τα μέσα ενημέρωσης, με πρώτο, την The Wall Street Journal, που δημοσίευσε άρθρο, σύμφωνα με το οποίο, είχε δώσει εντολή στους συμβούλους του, να  διερευνήσουν κατά πόσον ήταν δυνατό, να περάσει στην κυριαρχία τους, η Γροιλανδία. Το ενδιαφέρον του Τραμπ στην Γροιλανδία, επικεντρώνεται στην στρατηγική της θέση, για λόγους στρατιωτικούς καθώς και στους φυσικούς της πόρους.

Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί, πως δεν είναι και τόσο σίγουρο, πως η αφορμή της ακύρωσης του ταξιδιού του Τραμπ στην Δανία, προέκυψε μόνο από τις δηλώσεις της πρωθυπουργού της χώρας, καθώς κάποιοι κάνουν λόγο, πως ο ίδιος είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια αδιαφορίας, ως προς την επικείμενη επίσκεψη του.

Πηγή: The New York Times

Sponsored Post