ΔΙΕΘΝΕΣ
17/08/2019 10:46 EEST

«Καλύτερα που δεν θα σε δει η γιαγιά σου»: Η επίθεση του Τραμπ στην Τλάιμπ μέσω Twitter

H βουλευτής των Δημοκρατικών αρνήθηκε να επισκεφτεί το Ισραήλ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν το άφησε απαρατήρητο.

ASSOCIATED PRESS

Η βουλευτής των Δημοκρατικών, με καταγωγή από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, Ρασίντα Τλάιμπ, ανακοίνωσε ότι δεν θα πάει να επισκεφθεί τη γιαγιά της, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λόγω των ”καταπιεστικών συνθηκών” που έχει επιβάλει, σύμφωνα με την ίδια, το Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε για ”ρατσιστικές πολιτικές”, σε ένα tweet. Την Πέμπτη είχε ανακοινωθεί πως θα απαγορευτεί η επίσκεψή της, αλλά η απόφαση άλλαξε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε στην απόφασή της βουλευτού, γράφοντας στο Twitter ότι «η μόνη νικήτρια της υπόθεσης» είναι η Παλαιστίνια γιαγιά της. Υπενθυμίζεται ότι, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προτρέψει να μην επιτραπεί η είσοδος στο Ισραήλ τόσο της Τλάιμπ όσο και της συναδέλφου της, Ιλάν Ομάρ.

Ο Τραμπ πιέζει το Ισραήλ να απαγορεύει την είσοδο στις εν λόγω γυναίκες του Κογκρέσου, κατηγορώντας τους ότι σπιλώνει το κράτος της Μέσης Ανατολής.

Εκλεγμένη στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τον Ιανουάριο του 2019, η Ρασίντα Τλάιμπ, 43 ετών, είναι η πρώτη βουλευτής στο αμερικανικό Κογκρέσο, με καταγωγή από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, όπως και μία από τις δύο πρώτες μουσουλμάνες γυναίκες στο Σώμα.

″Όταν κέρδισα, αυτό έδωσε στους Παλαιστίνιους την ελπίδα ότι κάποιος θα έλεγε εντέλει την αλήθεια για τις απάνθρωπες συνθήκες. Δεν μπορώ να επιτρέψω στο κράτος του Ισραήλ να σβήσει αυτό το φως εξευτελίζοντάς με και να χρησιμοποιήσει την αγάπη μου για τη γιαγιά μου προκειμένου να μου επιβάλει τις καταπιεστικές και ρατσιστικές πολιτικές του” έγραψε η πολιτικός.

O Τραμπ έχει επανειλημμένα επιτεθεί στην Τλάιμπ αλλά και σε άλλες γυναίκες του Κογκρέσου, όπως η Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ, λόγω της καταγωγής τους. Το ποτήρι ξεχείλισε τον Ιούλιο, όταν ο αμερικανός πρόεδρος τους ζητούσε να «πάνε πίσω» στη χώρα τους. 

 

Πηγή: HuffPost US 

Sponsored Post