ΔΙΕΘΝΕΣ
16/05/2021 09:54 EEST

Καλιφόρνια: Κέρδισε 26 εκατ. δολάρια στη λοταρία αλλά «έπλυνε» το λαχείο

Το μόνο που την σώζει τώρα είναι δύο φωτογραφίες.

MARK RALSTON via Getty Images

Μια νικήτρια λοταρίας στην Καλιφόρνια με κέρδη ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων μπορεί να έχει κυριολεκτικά ξεπλύνει την πιθανότητα της να γίνει πλούσια.

Το χρυσοφόρο λαχείο SuperLotto Plus πωλήθηκε σε ένα μίνι μάρκετ σε προάστιο του Λος Αντζελες. Την περασμένη Πέμπτη ήταν η τελευταία μέρα προθεσμίας για τον υπερτυχερό να το εξαργυρώσει. Αλλά κανείς δεν εμφανίστηκε.

Μια υπάλληλος του καταστήματος είπε ότι μια γυναίκα πήγε στο μίνι μάρκετ την Τετάρτη και είπε στους εργαζόμενους ότι είχε βάλει το λαχείο στο παντελόνι της και αυτό καταστράφηκε όταν μπήκε στο πλυντήριο μαζί με άλλα ρούχα.

Ο διευθυντής του καταστήματος επιβεβαίωσε από τις κάμερες ασφαλείας ότι πράγματι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε προμηθευτεί λαχείο από εκεί ενώ και οι υπάλληλοι την γνώριζαν.

Ενα αντίγραφο του βίντεο παραδόθηκε στους υπεύθυνους της Λοταρίας, δήλωσε ο διευθυντής. Ο ισχυρισμός της θα διερευνηθεί, δήλωσε η εκπρόσωπος της λαχειοφόρου αγοράς, Κάθι Τζόνστον.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς αν κάποιος πιστεύει ότι είναι νικητής πρέπει να συμπληρώσει ένα έντυπο αίτησης. Αλλά αν έχει χάσει το λαχείο, πρέπει να παρέχει αποδεικτικά στοιχεία ότι το είχε, όπως μία φωτογραφία του εμπρός μέρους και άλλη μια της πίσω όψης του λαχείου.

Το έπαθλο των 26 εκατομμυρίων δολαρίων μπορεί να παραδοθεί σε ετήσιες δόσεις ή να καταβληθεί σε μετρητά 19,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εάν δεν διεκδικηθεί επιτυχώς, τα ποσό θα διατεθεί σε δημόσια σχολεία της Καλιφόρνια ενώ το κατάστημα που πούλησε το λαχείο θα λάβει μπόνους 130.000 δολάρια.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο σε μεγάλα τζάκποτ να μην διεκδικούν τα χρήματα οι νικητές.

Τέσσερα έπαθλα ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων και άνω δεν έχουν διεκδικηθεί από το 1997, συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου 63 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2015.