Πέντε Χρόνια HuffPost: Οι καλύτερες ατάκες

Η δημοσιογραφική ομάδα της HuffPost διαλέγει τις καλύτερες ατάκες και συνθήματα τις πενταετίας.

Κωλοτούμπα- η πιο διεθνής ελληνική λέξη της πενταετίας.

.
Motortion via Getty Images
.

#Me Too: Δύο λέξεις, μία τεράστια αλλαγή - ίσως πρέπει να πω ανατροπή - που ήρθε για να αλλάξει τον κόσμο. Είναι το σύνθημα της εποχής μας και, πιθανόν, της επόμενης.

Winter is Coming.

.
FotografiaBasica via Getty Images
.

«Ok Boomer» ή πώς «τη λέει» η Generation Z (όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1996 και 2015) στους μεσήλικες boomers, σε όσους δηλαδή, γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1965.

Από τα κυρίαρχα συνθήματα στο εξεγερμένο Σαντιάγο της Χιλής, που έφτασε και στην Ευρώπη: «Δεν είμαστε Αριστεροί, δεν είμαστε Δεξιοί, είμαστε οι Κάτω ενάντια στους Επάνω».

Go back κυρία Μέρκελ! Σχόλια περιττά!

«Πετάμε αετό.» Οι βόρειοι θα το γνωρίζετε σίγουρα. Μου την έμαθε μια φίλη Θεσσαλονικιά και την λάτρεψα. Κάτι σαν το YOLO. Και δυστυχώς χαρακτηρίζει περισσότερους από όσους αντέχουμε.

#deletefacebook, επειδή θεωρώ πως προβάλλει το ζήτημα που έχει προκύψει με την παντοδυναμία των social media και της “big tech” γενικότερα, από τα fake news μέχρι την εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων online,τις απειλές στη δημοκρατία κ.ο.κ.

.
wikipedia
.

«Στο μπαρ τσαμπουκάς και στη δουλειά χαλβάς» (σε τοίχο της γειτονιάς μου).

«Μην παραχαράσσετε την ιστορία.» Ανεξάρτητα από το περιεχόμενό και το μήνυμά του, νομίζω πως είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό. Έγινε viral μέσα σε μια ημέρα και έσπασε ρεκόρ views στο ελληνικό ίντερνετ. Έγινε trend ακόμα και γιατί προκάλεσε αντιδράσεις.

.
JULIA M FREE via Getty Images
.

There is no Planet B.

Έλα Γιώργη... (που έγινε viral).

ASSOCIATED PRESS

Βollocks to Brexit (Στα α*** μας το Brexit). Ξεκίνησε ως meme στο διαδίκτυο και χρησιμοποιήθηκε από τους Φιλελεύθερους Δημοκρατικούς στη Μ.Βρετανία ως σλόγκαν της προεκλογικής τους καμπάνιας στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Τρεις λέξεις που αποτυπώνουν γλαφυρά και με απόλυτη ακρίβεια αυτό που σκέφτεται όλος ο πλανήτης - και η μεγάλη πλειοψηφία των Βρετανών - για το σίριαλ της αποχώρησης από την Ε.Ε.

#TimesUp και #WomensMarch2018. Εκατοντάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων στις αρχές του 2018 για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τη σεξουαλική παρενόχληση, τη βία και τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών. Εξέφρασαν μέσα από πορείες την δυσαρέσκειά τους για την εκλογή του Τραμπ και τα σεξιστικά του σχόλια απέναντι στις γυναίκες.

«Τι α κανς; Α κατς να μαλώις;»: Δεν έχω ιδέα πως προέκυψε αυτή η ατάκα, αλλά παίζει δυνατά μέχρι σήμερα.

Κώστας Πουλακίδας

.
.

Τσίπρας ή τανκς. Το είδα σε τοίχο. Μία εβδομάδα μετά το πείραξαν: «Τσίπρας ή πανκς».

.
.

«Δεν με έμαθαν να μην νοιάζομαι και υποφέρω». Γραμμένο σε τοίχο της Θεσσαλονίκης, δείχνει τα σημερινά αδιέξοδα σε έναν κόσμο που μοιάζει να ενδιαφέρεται όλο και λιγότερο για αυτά που συμβαίνουν.

.
.

Αλέξανδρος Γαγλίας

.
Anastasia_Blair via Getty Images
.

YOLO. Νομίζω όμως ότι ήρθε μετά το 2014. Ακούγεται σαν brand από αλυσίδα frozen yoghurt αλλά εμπεριέχει και υπαρξισμό, ανάμικτο με φράουλα, μπορεί πασπαλισμένο τρούφα...You only live once, πράγματι, πάντως.