ΔΙΕΘΝΕΣ
14/02/2018 19:23 EET

Καλλιτεχνικό πατινάζ: Οι Βορειοκορεάτες που μάγεψαν την Pyeongchang με την «ηλεκτρική» χορογραφία τους

ROBERTO SCHMIDT via Getty Images

Έκαναν το ολυμπιακό ντεμπούτο τους στους Χειμερινούς Αγώνες της Pyeongchang και κέρδισαν το χειροκρότημα και την προσοχή όλων με το ταλέντο τους. Ο λόγος για δύο Βορειοκορεάτες, την Ryom Tae-ok και τον Kim Ju-sik, που διαγωνίσθηκαν ως ζευγάρι στο σύντομο πρόγραμμα του καλλιτεχνικού πατινάζ.

JUNG YEON-JE via Getty Images

Το κοινό τους χάρισε το πιο γενναιόδωρο χειροκρότημά του, ενώ για την εκτέλεση του προγράμματός τους, μία εντυπωσιακή χορογραφία που χαρακτηρίσθηκε «ηλεκτρική» και περιελάμβανε ένα τριπλό twist lift, έλαβαν 69,40 βαθμούς και πέρασαν στον επόμενο γύρο.

Το ζευγάρι είχε πιθανότητα με μεγάλη αυτοπεποίθηση επειδή τον περασμένο μήνα κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Πρωτάθλημα των Τεσσάρων Ηπείρων που διεξήχθη στην Ταϊβάν, ωστόσο η απόδοσή τους στην Pyeongchang εντυπωσίασε τόσο το κοινό που παρακολούθησε από κοντά το πρόγραμμά τους όσο και τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων οι οποίοι τόνιζαν στις αναρτήσεις ότι δεν πίστευαν ποτέ ότι οι Βορειοκορεάτες αθλητές θα ήταν τόσο καλοί.

ARIS MESSINIS via Getty Images

Η συμμετοχή πάντως της αποστολής της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν κάτι το οποίο σχολιάστηκε αρκετά, με πολλούς να αμφισβητούν τη δέσμευση του Βορρά για συμφιλίωση και άλλους να προειδοποιούν ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στο μέτωπο μεταξύ των δύο χωρών.

Μία άλλη στιγμή που σχολιάστηκε αρκετά τις προηγούμενες μέρες ήταν εκείνη που ο Νοτιοκορεάτης αθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ Kam Alex Kang-chan πλησίασε τον Kim Ju-sik και έβγαλαν κοινή selfie αποκαλώντας τον «αδερφό από τον Βορρά». 

(Με πληροφορίες από Daily Mail, BBC

Sponsored Post