Καλλιθέα: Κακοποίηση παιδιών ΑΜΕΑ σε «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών», παρέμβαση εισαγγελέα (Φωτό)

Μετά από δημοσιοποίηση της φωτογραφίας που δείχνει 11χρονο να περπατά στο περβάζι παραθύρου στον τρίτο όροφο του κτιρίου
|
Mixmike via Getty Images

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τη λειτουργία και τη συμπεριφορά των υπευθύνων στο «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών» στην Καλλιθέα, μετά το σάλο που προκάλεσαν καταγγελίες, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ειδικότερα, την παρέμβαση του εισαγγελέα πυροδότησαν οι καταγγελίες πρώην οδηγού πούλμαν στη συγκεκριμένη δομή ΑμεΑ, ότι χτυπούσαν μπροστά του τα παιδιά, γελούσαν σε βάρος τους και απειλούσαν γονείς και εργαζομένους.

Το Κέντρο βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» μετά από δημοσιοποίηση της φωτογραφίας που δείχνει 11χρονο να περπατά στο περβάζι παραθύρου στον τρίτο όροφο του κτιρίου, προκαλώντας οργή.

kallitheaonline.gr

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε άμεσα σε αναστολή λειτουργίας της δομής και επιβολή του ανώτατου προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου, ύψους 60.000 ευρώ. Υπογραμμίζεται ότι το κέντρο ΑμεΑ λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τους υπεύθυνους του κέντρου , όπως έκθεση σε κίνδυνο και σωματικές βλάβες σε αδύναμο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ένα 11χρονο παιδί διέτρεχε κίνδυνο, καθώς εντοπίστηκε να ακροβατεί στο περβάζι του παραθύρου του 3ου ορόφου του κτιρίου. Για το περιστατικό το οποίο συνέβη την Τρίτη 14 Μαρτίου είχε συλληφθεί η υπεύθυνη του κέντρου και τρεις ακόμη εργαζόμενοι.

Έπειτα από ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι ο τίτλος που έφερε ως «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών» ήταν παραπειστικός, προκειμένου να μην υπόκειται σε αδειοδότηση και έλεγχο από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το πόρισμα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την Περιφέρεια, η δομή χρησιμοποιεί τον τίτλο «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών», ενώ επί της ουσίας λειτουργεί ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ, φιλοξενώντας 48 συνολικά παιδιά ηλικίας 4 έως 20 ετών.

Πηγή: Dikastiko

Πήγαινε στην αρχική σελίδα