ΔΙΕΘΝΕΣ
10/12/2018 16:55 EET | Updated 10/12/2018 16:55 EET

Καλόγριες έκλεψαν λεφτά από σχολείο για να τζογάρουν στο Λας Βέγκας

ASSOCIATED PRESS

«Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν», λέει το «Πάτερ Ημών». Οταν όμως τα λεφτά είναι πολλά, όπως στην περίπτωση δύο γυναικών που δίδασκαν σε εκκλησιαστικό σχολείο των ΗΠΑ, η χριστιανική διδασκαλία δεν αποτελεί πάντοτε εμπόδιο.

Οι καλόγριες Μάργκαρετ Κρούπερ και Λάνα Τσανγκ, όχι μόνο καταχράστηκαν το ποσό των 500.000 δολαρίων, αλλά τα ξόδεψαν τζογάροντας σε καζίνο στο Λας Βέγκας και σε χλιδάτα ταξίδια.

Το περιστατικό συνέβη στο St. James School της Καλιφόρνια και υπέπεσε στην αντίληψη των αξιωματούχων της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια ελέγχων, ενόψει της αλλαγής διοίκησης στο σχολείο, όπως γνωστοποίησε σε επιστολή του ο επικεφαλής του, ιερέας Μάικλ Μέγερς.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, δεν πρόκειται για μεμονωμένη κίνηση των δύο γυναικών, οι οποίες για καιρό «έβαζαν χέρι» στο ταμείο του σχολείου, πριν παραιτηθούν, αμφότερες εντός του 2018 (πιθανότατα έχοντας συγκεντρώσει πια όσα χρήματα χρειάζονταν για να εξασφαλίσουν τη ντόλτσε βίτα που ονειρεύονταν). Κατά τον ιερέα Μέγερς, στην υπόθεση δεν εμπλέκεται άλλο μέλος του προσωπικού του Ιδρύματος.

Οσον αφορά των τύχη των δύο αδελφών, αρχικά η Εκκλησία είχε αναφέρει ότι δεν θα ασκήσει δίωξη εις βάρος τους, λόγω της ειλικρινούς μεταμέλειας που εξέφρασαν. Ωστόσο, τελικά φαίνεται πως δεν θα τη γλιτώσουν τόσο φθηνά, μιας και σύμφωνα με το ABC, η Αρχιεπισκοπή του Λος Αντζελες έχει αποφασίσει να κινηθεί δικαστικά, εμβαθύνοντας την έρευνα.