LIFE
07/06/2017 03:09 EEST

Ο καλύτερος (και πιο υγιεινός) τρόπος για μαγειρέψετε μανιτάρια δεν είναι αυτός που νομίζετε

budgetstockphoto via Getty Images
Fresh whole white button mushrooms, or agaricus, in a bowl on a rustic wooden counter ready to be cleaned and washed for dinner, overhead view

Είστε από εκείνους που σας αρέσει να τρώτε τα μανιτάρια σας τηγανιτά; Γιατί, σύμφωνα με νέα έρευνα, μπορεί να χάνουν με αυτόν τον τρόπο όλα τα θρεπτικά τους συστατικά. Αντίθετα, το ψήσιμο στον φούρνο μικροκυμάτων ή στην σχάρα είναι καλύτερο, αφού με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο διατηρούν την θρεπτική τους αξία, αλλά αυξάνεται και το επίπεδο αντιοξειδωτικών.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Food Sciences and Nutrition και διαπίστωσε ότι το τηγάνισμα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια πρωτεΐνης, ενώ αυξάνει τα επίπεδα λίπους.

Οι συγγραφείς της έρευνας έγραψαν: «Αφού η μαγειρική επηρεάζει την διατροφική αξία των μανιταριών, η επιλογή του κατάλληλου τρόπου μαγειρέματος είναι σημαντική για να εμποδίσει/μειώσει τις απώλειες των θρεπτικών συστατικών».