ΔΙΕΘΝΕΣ
07/03/2019 19:59 EET

Καμερούν: Σάλος με εκπομπή που δίνει οδηγίες για κακοποίηση γυναικών

«Πιάστε την από το λαιμό και πιέστε» παρότρυνε ο παρουσιαστής.

ASSOCIATED PRESS

Οργή έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη του Καμερούν τηλεοπτικό σόου, το οποίο επιδεικνύει στους άνδρες τηλεθεατές πως να κακοποιούν σωματικά τις συζύγους τους.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής του ιδιωτικού καναλιού Vision 4, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έφτασε στο σημείο να κάνει επίδειξη γύρω από το πώς μπορεί κάποιος να «ηρεμήσει»  μια γυναίκα, σφίγγοντας τον λαιμό της.

«Πιάστε την από το λαιμό και πιέστε την. Οσο πιο πολύ μιλάει, τόσο πιο πολύ να την πιέζετε», είπε απευθυνόμενος στους τηλεθεατές.

Εντονη είναι η αντίδραση ακτιβιστών της χώρας, που ζητούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης. Ο παρουσιαστής, από την πλευρά του, δήλωσε ανερυθρίαστα πως η εκπομπή του είναι «ενημερωτικού χαρακτήρα», ενώ η διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Καμερούν η κακοποίηση γυναικών αποτελεί μεγάλη μάστιγα. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη, τουλάχιστον 1 στις 2 γυναίκες βιώνουν σωματική ή σεξουαλική βία από τους συντρόφους τους, κάποια στιγμή στην ζωή τους.

Πηγή: Reuters