ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/04/2018 20:53 EEST | Updated 03/04/2018 20:54 EEST

Καμίνης: Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, βάση για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για τη συνταγματική αναθεώρηση

Eurokinissi

Για την αναθεώρηση του συντάγματος μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης τονίζοντας πως η πρωτοβουλία του κινήματος  να καταθέσει συγκεκριμένες και ευρείας αποδοχής προτάσεις για μια συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να αποτελέσει τη βάση της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για αλλαγές στο Σύνταγμα, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος.

Ο κ. Καμίνης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«To «ή εμείς ή αυτοί» αποτέλεσε βασικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ που αποδείχθηκε ολέθριο για τη χώρα. Σήμερα ακούμε από τη Νέα Δημοκρατία να προτείνει μια συνταγματική αναθεώρηση που υπακούει στη λογική του ”ή όλα ή τίποτα”. Σε μια περίοδο, όπου η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά, η αδιαλλαξία και ο μαξιμαλισμός, σε πολιτικό ή συνταγματικό επίπεδο, βαθαίνουν τον διχασμό, κλονίζοντας περαιτέρω την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Η πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής να καταθέσει συγκεκριμένες και ευρείας αποδοχής προτάσεις για μια συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να αποτελέσει τη βάση της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για αλλαγές στο Σύνταγμα, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος. Για να επανέλθει επιτέλους η πολιτική στο προσκήνιο».