ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/07/2018 14:29 EEST

Καμίνης: Σε θλιβερές μειοψηφίες, που επιδιώκουν να γίνουν κράτος εν κράτει, παραδίδει η κυβέρνηση την Αθήνα

Eurokinissi

Σε θλιβερές μειοψηφίες, που επιδιώκουν να γίνουν κράτος εν κράτει, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας, παραδίδει η κυβέρνηση την Αθήνα, καταγγέλλει, με δήλωσή του ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν την ενοχλεί η νομιμοποίηση της βίας και της επιβολής των ελάχιστων στους πολλούς». Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, αυτοί οι «θιασώτες της βίας, ενθαρρύνονται από την απραξία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η πολιτική ηγεσία του οποίου χαίρει μιας παροιμιώδους ανοχής εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου».

Για τις καταγγελίες του αυτές, ο δήμαρχος Αθηναίων επικαλείται τρία γεγονότα που συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα . Το πρώτο είναι η επιδρομή σε μουσική εκδήλωση του δήμου Αθηναίων, το βράδυ της Τετάρτης στο Λόφο του Στρέφη. Εκεί οι δράστες, όπως αναφέρει στη σχετική του δήλωση, βρίζοντας και καταστρέφοντας τον τεχνικό εξοπλισμό, έδιωχναν τον κόσμο , απειλούσαν να μην ξαναπατήσει ο δήμος στην περιοχή. Η δε αστυνομία, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αντί να φροντίσει, ως όφειλε, για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκδήλωσης, προέτρεπε τους πολίτες να αποχωρήσουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Το δεύτερο συμβάν είναι όσα συνέβησαν το ίδιο βράδυ στο Αρχαιολογικό Μουσείο. «Οι μειοψηφίες της βίας μετά το καθιερωμένο πάρτι με τις βόμβες μολότοφ στην Τοσίτσα και με ορμητήριο το Πολυτεχνείο» διέλυσαν την υπαίθρια κινηματογραφική προβολή μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο, την οποία παρακολουθούσαν χίλιοι θεατές. «Οι 20-30 επιβεβαίωσαν την επικυριαρχία τους στην περιοχή με την αστυνομία, βεβαίως -κατ′ επιλογήν- απούσα» τονίζει ο κ. Καμίνης.

Το τρίτο αφορά τις καταλήψεις. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, η κυβέρνηση «δεν τις ακουμπά» και αποτελεί «τρανταχτό παράδειγμα, το σχολείο στον πεζόδρομο της οδού Πρασσά» που αναφέρει ότι έχει μετατραπεί σε εστία εγκληματικότητας ενώ, όπως λέει, είναι δραματικές και οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που βρίσκονται εκεί. Ο Δήμος και η Ύπατη Αρμοστεία έχουν έτοιμο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκκένωσης και στέγασης των προσφύγων υπό κανονικές συνθήκες, αλλά χωρίς την υποστήριξη της κυβέρνησης αυτό μένει στα χαρτιά, επισημαίνει ο δήμαρχος. Αντίθετα, τονίζει, η κυβέρνηση «επικαλούμενη ανθρωπιστική παρέμβαση, σε μία απάνθρωπη κατάσταση που η ίδια συνέβαλε στη δημιουργία της, έδωσε εντολή την Πέμπτη στην ΕΥΔΑΠ να αποκατασταθεί η σύνδεση του νερού, συντηρώντας έτσι -κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα- το μεγάλο πρόβλημα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)