ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/07/2018 09:08 EEST | Updated 03/07/2018 09:15 EEST

Καμμένος: Η συμφωνία για το Σκοπιανό δεν θα κυρωθεί χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού

Eurokinissi

Η συμφωνία για το Σκοπιανό δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση χωρίς να ζητηθεί η άποψη του ελληνικού λαού, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως αυτό θα γίνει είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα-  εκτός και αν υπάρχουν 180 βουλευτές. «Ο λαός θα αποφασίσει, εκτός αν υπάρχουν 180 βουλευτές» είπε χαρακτηριστικά», προσθέτοντας πως η συμφωνία είναι κακή, δεν τη δέχεται και θα τη μπλοκάρει. Όπως είπε «το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια».

Εάν η συμφωνία εγκριθεί με μόνο 151 ψήφους, όπως είπε, θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τού ανακοινώσει ότι αίρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Επίσης, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως θα μεταβεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ (11-12 Ιουλίου) και πως οποιαδήποτε πρόσκληση στην ΠΓΔΜ θα υπάρξει υπό τις δεσμεύσεις ότι θα γίνουν όλα τα προβλεπόμενα βήματα στη γειτονική χώρα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε επίσης πως «η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου», αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκεόργκι Ιβανόφ μετά την ψήφισή της από τη Βουλή της πΓΔΜ, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια».