ΔΙΕΘΝΕΣ
19/04/2019 10:52 EEST

Καναδάς: Τρεις ορειβάτες θεωρούνται νεκροί μετά από χιονοστιβάδα στα Βραχώδη Όρη

Η ομάδα προσπαθούσε να ανέβει το Χόουζ Πικ, αλλά δεν έφτασε ποτέ.

Australian Associated Press

Τρεις επαγγελματίες αναρριχητές θεωρούνται νεκροί μετά από χιονιστιβάδα σε βουνό του Καναδά, σύμφωνα με τις αρχές. Η ομάδα προσπαθούσε να ανέβει το Χόουζ Πικ, αλλά δεν έφτασε ποτέ.

Λόγω μάλιστα των κακών καιρικών συνθηκών και πρόσθετων χιονοστιβάδων στην περιοχή, ακόμα δεν μπορεί να σταλθεί μια ομάδα διάσωσης για τον  εντοπισμό τους.

Μια εταιρεία εξωτερικών ενδυμάτων, το North Face, έχει αναγνωρίσει τους άνδρες ως Ντέιβιντ Λάμα και Χάνσζουεργκ Άουερ από την Αυστρία και Τζες Ροσκέλεϊ από τις ΗΠΑ.

Η εταιρεία ήταν εκείνη που τους χρηματοδοτούσε και τώρα κάνει ότι μπορεί να στηρίξει τις οικογένειες, φίλους και την αναρριχητική κοινότητα σε αυτήν την δύσκολη στιγμή.

Οι ορειβάτες εξαφανίστηκαν όταν ανέβαιναν την ανατολική πλευρά του Χόουζ Πικ, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πιο απομακρυσμένα και δύσκολα μονοπάτια, με μικτές διαδρομές που περιλαμβάνουν πέτρες και πάγο που απαιτούν εξαιρετικές ορειβατικές ικανότητες.

Το Χόουζ Πικ, με υψόμετρο 3.295 μέτρων (10.800 ποδιών), βρίσκεται στην καναδική επαρχία Αλμπέρτα, στο Εθνικό Πάρκο Μπάνφ.

 

Πηγή: BBC