Ινδία: Σκότωσε 6 συγγενείς της σε 14 χρόνια για να κληρονομήσει την περιουσία τους

Η Τζολί Τζόζεφ είναι μια καλή γυναίκα ή μια στυγνή δολοφόνος; Τι είπε ο αδερφός της στην HuffPost για την απίστευτη υπόθεση.
Η Τζολί Τζόζεφ.
Η Τζολί Τζόζεφ.
HuffPost India

Μια γυναίκα στη πόλη Κουνταθάγι της Ινδίας, ομολόγησε τον δηλητηριασμό 6 μελών της οικογένειάς της μέσα σε 14 χρόνια με την ελπίδα να κληρονομήσει η ίδια όλη την περιουσία, αναφέρουν οι ινδικές αρχές.

Συγκεκριμένα, η Τζολί Άμα Τζόζεφ χαρακτηρίστηκε ως μια από τις πιο πονηρές κατά συρροή δολοφόνους της Ινδίας καθώς για να πετύχει τον σκοπό της έβαζε κυάνιο σε σούπες, σνακ και ποτά για να μην γίνει αντιληπτή.

Σύμφωνα με τις αρχές η Τζόζεφ κατηγορείται για τις δολοφονίες του άντρα της, Ρόι Τόμας, των γονιών του, Ανάμα και Τομ Τόμας, καθώς και για τις δολοφονίες 3 άλλων μελών της οικογένειας. Οι δολοφονίες πιστεύεται πως πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2012 και 2016.

Οι γείτονες της Τζολί στο Κουνταθάγι, Ινδία.
Οι γείτονες της Τζολί στο Κουνταθάγι, Ινδία.
Nikhila Henry/ HuffPost India

H HuffPost ήρθε σε επαφή με τον αδερφό της κατηγορούμενης καθώς και με διάφορα μέλη της οικογένειας. Οι χαρακτηρισμοί για την Τζολί, ήταν πολλοί και διαφορετικοί. Άλλοι την χαρακτήρισαν αγαπημένη αδερφή, χαριτωμένη κόρη, λαμπρή φοιτήτρια και άλλοι μια πολύ ακραία γυναίκα.

“Ήταν μια καταπληκτική αδερφή σε εμάς και μια λαμπρή μαθήτρια για τον πατέρα μου”

Η Τζολί ήταν το 5ο παιδί από τα 6 αδέλφια και η οικογένεια θεωρούνταν μία από τις εύπορες στην περιοχή.

«Ανάμεσα στα αδέλφια ήταν η μόνη που δεν τσακωνόταν με κανέναν», δήλωσε στην HuffPost ο αδερφός της, Νόμπι, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την σύλληψη της αδερφής του στις 5 Οκτωβρίου.

«Ήταν πολύ στοργική».

Η Τζολί ήταν η πρώτη στην οικογένεια που ήθελε να σπουδάσει.

«Ήταν μια λαμπρή μαθήτρια. Για αυτό ο πατέρας αποφάσισε να την στείλει στο πανεπιστήμιο».

Αλλά η Τζολί σύντομα τα παράτησε και είπε στην οικογένεια ψέματα πως πήρε το πτυχίο.

Μια παλιά φωτογραφία της Τζολί με τους συμμαθητές της στο ιδιωτικό κολέγιο που παρακολουθούσε μαθήματα.
Μια παλιά φωτογραφία της Τζολί με τους συμμαθητές της στο ιδιωτικό κολέγιο που παρακολουθούσε μαθήματα.
HuffPost India

To 1997, παντρεύτηκε τον σύζυγό της, Ρόι Τόμας, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειας. Όλος ο γάμος χτίστηκε πάνω σε ψέμματα.

Ο Ρόι από την μία έλεγε ψέμματα ότι εργαζόταν και η Τζολί από την άλλη έλεγε ψέματα ότι εργάζεται ως καθηγήτρια στο Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, η Τζολί δεν εργάστηκε ποτέ από εκεί, ούτε έχει πτυχίο. Συγγενείς και γείτονες αναρωτιούνται πως κατάφερε να ξεγελάσει όλη την οικογένεια για πάνω από δύο δεκαετίες.

Η Τζολί οδηγείται με την αστυνομία στο σπίτι της για την συλλογή αποδεικτικών στοιχείων.
Η Τζολί οδηγείται με την αστυνομία στο σπίτι της για την συλλογή αποδεικτικών στοιχείων.
Rafeeque Thottumukkam

Σύμφωνα με τον αδερφό της, η οικογένεια έπρεπε να γνώριζε ότι η Τζολί δεν εργαζόταν στην πραγματικότητα.

Μετά τον θάνατο του πεθερού και πατέρα του Ρόι, Τομ , το ζευγάρι ισχυρίστηκε πως άφησε την περιουσία του στους ίδιους, υποστηρίζοντας πως ο αδερφός του ζούσε στις ΗΠΑ και ήταν εύπορος. Δεν χρειαζόταν οικονομική υποστήριξη. Η Τζολί υποστήριξε τους ισχυρισμούς του άντρα της, αναφέρει ο αδερφός της, οπότε κανείς δεν υποπτεύθηκε την απάτη.

Τι πήγε λοιπόν στραβά ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που είχε καταφέρει να κοροϊδέψει όλο τον κόσμο;

Η αστυνομία υποστηρίζει πως η Τζολί πρέπει να συνειδητοποίησε πως μπορούσε να ζήσει χωρίς «την βοήθεια ενός μεθυσμένου χωρίς δουλειά» και έτσι τον σκότωσε βάζοντας δηλητήριο στο φαγητό του.

Τα σχέδιά της, όμως δεν πήγαν τόσο καλά αφού η αυτοψία βρήκε κυάνιο στο σώμα του.

Όταν η αστυνομία άρχισε τις έρευνες, η Τζόλι πήρε τηλέφωνο τον αδερφό της και μέσα στο πανικό της ομολόγησε την ειδεχθή πράξη της. Ο Νόμπι, μετέφερε τα πάντα στην αστυνομία.

Και η υπόλοιπη οικογένεια αρνήθηκε να της παρέχει νομική βοήθεια.

Jolly Joseph with the police
Jolly Joseph with the police
Rafeeque Thottumukkam

Παρά την δημοσίευση της υπόθεσης στα ΜΜΕ, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που την παρουσίαζαν ως μια γυναίκα από μια φτωχή οικογένεια που θόλωσε η κρίση της από την επιθυμία της να γίνει πλούσια.

Η οικογένεια και οι γείτονες, όμως, παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα.

Η Τζολί ήταν άπληστη και όταν παντρεύτηκε, η προίκα ήταν μεγάλη. Αλλά δεν της δόθηκε από την οικογένεια κάποια ιδιοκτησία. Όταν υπάρχουν αγόρια στην οικογένεια, οι κόρες δεν κληρονομούν γη από τον πατέρα τους.

Όσο η δική της οικογένεια γινόταν πλουσιότερη και αυτή φτωχότερη, σε έναν γάμο που δεν της πρόσφερε τίποτα, δημιουργήθηκε ρήξη στις σχέσεις με τα αδέρφια της, δηλώνει γείτονας στην HuffPost.

Γείτονες έχουν μαζευτεί την ώρα της έρευνας στο σπίτι της.
Γείτονες έχουν μαζευτεί την ώρα της έρευνας στο σπίτι της.
Nikhila Henry

Οι εντάσεις κορυφώθηκαν όταν ο Νόμπι αγόρασε σπίτι με χρήματα που κέρδισε από την γη που του παρείχε ο πατέρας τους. Τότε η Τζολί λογομάχησε επανειλημμένα με την οικογένεια για την ιδιοκτησία.

Αν και ο νόμος προβλέπει ίση μοιρασιά της ιδιοκτησίας μεταξύ των παιδιών μιας οικογένειας, η παράδοση ορίζει η γη να μεταβιβάζεται στους γιους, καθώς οι κόρες λαμβάνουν προίκα όταν παντρεύονται.

Ο Νόμπι αναρωτιέται μήπως η απληστία της την οδήγησε να διαπράξει τα εγκλήματα.

Το 2017 η Τζολί παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, τον Σάτζου Σκαρία, επειδή όπως δήλωσε στην αστυνομία «είχε καλή δουλειά». Σύμφωνα με τις αρχές, όμως, η Τζολί σκότωσε την γυναίκα του και τη κόρη του για να μπορέσει να τον παντρευτεί η ίδια.

Η οικογένεια συμφωνεί πως παντρεύτηκε τον Σκαρία για οικονομικούς λόγους, σύμφωνα με τον αδερφό της.

Όπως φάνηκε, όμως, τα σχέδια δεν πήγαν σύμφωνα με το πλάνο. Όπως δήλωσε ο Νόμπι στην HuffPost, η Τζολί άρχισε να κατηγορεί και τον δεύτερο άντρα της ότι είναι άχρηστος και ότι δεν φέρνει χρήματα στο σπίτι.

Η αλήθεια για την Τζολί και τους φόνους κρύβεται κάπου ανάμεσα στις δηλώσεις της οικογένειας και των γειτόνων. Η υπόθεση της Τζολί Άμα Τζόζεφ αποτελεί αίνιγμα όχι μόνο στην πόλη που έγιναν οι φόνοι, αλλά σε όλη την χώρα.

πηγή: HuffPost India

Δημοφιλή