ΔΙΕΘΝΕΣ
21/11/2019 14:22 EET

«Καταχρηστική» η χρέωση της Ryanair για την χειραποσκευή, σύμφωνα με Ισπανικό δικαστήριο

To περιστατικό με μια γυναίκα έφτασε την υπόθεση στα δικαστήρια.

PASCAL PAVANI via Getty Images

Ένα δικαστήριο στην Ισπανία αποφάνθηκε πως η πολιτική χρέωσης της Ryanair για τις χειραποσκευές των επιβατών στην καμπίνα είναι «υπερβολική» και ζητά από την εταιρεία να την αλλάξει.

Πώς όμως η όλη ιστορία έφτασε στη Δικαιοσύνη; Όταν μια γυναίκα αποφάσισε να ζητήσει αποζημίωση, εξαιτίας του επιπλέον ποσού που της ζητήθηκε να πληρώσει για να πάρει μαζί της μια χειραποσκευή βάρους δέκα κιλών.

Η Ryanair δίνει το δικαίωμα για τη μεταφορά μόνο μικρών τσαντών στις καμπίνες των αεροσκαφών της, με την προϋπόθεση να χωρούν κάτω από τα καθίσματα. Παρά όμως την απόφαση του δικαστηρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να αλλάξει τις χρεώσεις της, σε μια περίοδο που ακόμα και αρκετοί από τους πελάτες της, χαρακτηρίζουν απίστευτη τη στάση της.

Οι δικαστές αποφάσισαν πως η Ryanair θα πρέπει να επιστρέψει πίσω το ποσό αυτό στη γυναίκα και μάλιστα με τόκο. Διευκρίνισαν παράλληλα πως η εν λόγω χειραποσκευή θα μπορούσε εύκολα να χωρέσει κάτω από το κάθισμα και γι′ αυτό η χρέωση δεν δικαιολογείται.

Η έδρα επεσήμανε πως η επίμαχη χρεωστική πολιτική της εταιρείας δεν έχει κάποια βάση και ζήτησε από την εταιρεία να αφαιρέσει τους σχετικούς όρους από τις προϋποθέσεις για το ταξίδι με τη Ryanair.

«Η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει την πολιτική μας για τις αποσκευές, είτε για προηγούμενες υποθέσεις είτε για μελλοντικές», υπογραμμίζει η αεροπορική εταιρεία που κάνει λόγο για μεμονωμένο συμβάν.