ΔΙΕΘΝΕΣ
08/03/2019 07:19 EET

Καταγγελίες για κάλυψη Βρετανών πολιτικών που κακοποποιούσαν σεξουαλικά παιδιά

Υποψίες συγκάλυψης με την ανοχή αστυνομίας και κομμάτων.

Firstpost

Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες ενός Βρετανού δικηγόρου, που συμμετέχει σε έρευνα για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον οποίο η αστυνομία αλλά και κόμματα της χώρας ενδεχομένως παρείχαν κάλυψη σε επιφανή άτομα μπλεγμένα στο σκάνδαλο.

Οπως ανέφερε ο Μπράιαν Άλτμαν, εξετάζεται το σενάριο να υπήρξε παρέμβαση από ηγεσίες κομμάτων, προκειμένου να αποτρέψουν τη δίωξη ατόμων της δημόσιας σφαίρας.

«Βασικός στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν το Ουεστμίνστερ απέτυχε και εξακολουθεί να αποτυγχάνει στην παροχή προστασίας στα παιδιά» ανέφερε ο Άλτμαν

Η εν λόγω ανεξάρτητη έρευνα για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών είναι μια από τις πιο μεγάλες και κοστοβόρες έρευνες, που έχουν διεξαχθεί ποτέ στη Μεγάλη Βρετανία. Ήταν απόφαση της Τερέζα Μέι, ως υπουργού Εσωτερικών, το 2014, όταν σειρά σκανδάλων κακοποίησης από προηγούμενες δεκαετίες ήρθαν στο φως. Ξεκίνησε τελικά το 2017 και εκτιμάται ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 χρόνια για την ολοκλήρωσή της.

Μεταξύ των ονομάτων που ερευνώνται είναι και αυτό του πρώην Πρωθυπουργού, Τεντ Χίθ, που απεβίωσε το 2005. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αν ζούσε σήμερα θα είχε ερευνηθεί για σεξουαλική κακοποίηση αγοριών.

Sponsored Post