ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/02/2018 12:12 EET | Updated 23/02/2018 12:16 EET

Καταγγελία ΚΕΘΕΑ: Η πολιτεία στέλνει ξανά φυλακή γυναίκα λίγο πριν ολοκληρώσει θεραπευτικά την απεξάρτηση της από τα ναρκωτικά

Kenishirotie via Getty Images

Για άλλη μια φορά η πολιτεία  δείχνει ανάλγητη και καταδικάζει στην εξάρτηση μια γυναίκα που παλεύει να σώσει τη ζωή της και να βγει από το,λαβύρινθο του θανάτου των ναρκωτικών.

Όπως καταγγέλλει το ΚΕΘΕΑ, σε βίαιη διακοπή της θεραπευτικής του πορείας οδηγήθηκε, άλλη μια φορά, μέλος θεραπευτικού προγράμματος, εξαιτίας των κενών και των αντιφάσεων στον τρόπο με τον οποίο η Πολιτεία αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης.

Εδώ και μερικές μέρες η Ε.Γ., μέλος του 18ΑΝΩ που βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της μακρόχρονης θεραπευτικής της προσπάθειας, είδε τον αγώνα της να ακυρώνεται, καθώς οδηγήθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού, λόγω εντάλματος από την περίοδο που ήταν στην χρήση, το οποίο η ίδια αγνοούσε.

Τα ΚΕΘΕΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του προς την Ε.Γ. και ζητά, μαζί με το 18ΑΝΩ ,την άμεση αποφυλάκιση και επιστροφή της στο πρόγραμμα που τη στηρίζει πολύπλευρα για να επανενταχθεί ισότιμα στην κοινωνία. Η θέση της Ε.Γ., όπως και χιλιάδων άλλων ανθρώπων που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την εξάρτηση, είναι στην κοινωνία και όχι στη φυλακή. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να γίνεται πράξη το δικαίωμα στη θεραπεία, αντί να επιλέγεται η τιμωρία, η περιθωριοποίηση και ο στιγματισμός.