ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/07/2019 22:09 EEST

Καταγγελία για δολοφονική ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη κοντά στο Πάντειο

Τι αναφέρει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

To Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών καταγγέλλει άγρια ρατσιστική επίθεση σε μέλος του, κοντά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.  

Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης 23 Ιουλίου ενώ το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες έχει αναλάβει την υπόθεση δικαστικά.  

Greek Forum of Migrants - Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών/ FACEBOOK

Η δημοσίευση του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών αναφέρει στη σελίδα του στo Facebook:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, παρακαλώ κοινοποιήστε: Καταγγέλλουμε δολοφονική - ρατσιστική επίθεση την οποία δέχτηκε μέλος κοινότητάς μας, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 23 Ιουλίου.

Ο Χ. επιστρέφοντας από την δουλειά και πηγαίνοντας σπίτι του, δέχτηκε ξαφνική επίθεση από 6-7 άτομα, περιμένοντας σε στάση λεωφορείου πέριξ του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο άνθρωπος νοσηλεύεται, δεν συντρέχει άμεσα κίνδυνο η ζωή του, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες Greek Council for Refugees έχει αναλάβει την υπόθεση δικαστικά, και το περιστατικό έχει καταγραφεί στο RVRN - Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ προς όλες και όλους που βιώνουν ή είναι μάρτυρες τέτοιων εγκλημάτων και επιθέσεων -ακόμα και ρητορικής μίσους και ρατσισμού, ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ τα περιστατικά ώστε να ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ και να αντιμετωπίζονται. Σε αυτή την όξυνση του ρατσιστικού λόγου και της ξενοφοβίας, η οποία εντείνει τέτοιες επιθέσεις και εγκλήματα μίσους, είμαστε απέναντι, είμαστε πολλοί μαζί και αλληλέγγυοι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ κοινοποιήστε. 

Sponsored Post