ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/03/2020 12:51 EET | Updated 09/03/2020 13:33 EET

Καταγγελίες δημάρχου Πύργου: Κυκλοφορούν άτομα που έχουν τεθεί σε καραντίνα

Σύμφωνα με αναφορές έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία.

Eurokinissi
.

Συγγενείς και πρόσωπα που σχετίζονται με τους ασθενείς με τον κορονοϊό που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους και τους είχε δοθεί οδηγία να παραμείνουν σε κατ’οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές κυκλοφορούν έξω κανονικά, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος.

«Θα έπρεπε να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και δυστυχώς κυκλοφορούν. Είναι αρκετοί και το μεγάλο πρόβλημα είναι το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας, το οποίο είναι πολύ χαμηλά» κατήγγειλε, αναφέροντας ότι όσοι κυκλοφορούν είναι άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα και είναι συγγενείς των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους ή εργάζονται μαζί.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, με αφορμή τις καταγγελίες που έκανε ο δήμαρχος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του κατεπείγοντος, έχει ξεκινήσει η διαδικασία κλήτευσης μαρτύρων και από τους πρώτους είναι ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ο δήμαρχος Πύργου έκανε τις πρώτες καταγγελίες μετά το τέλος της σύσκεψης για τα μέτρα πρόληψης του κοροναϊού, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πάτρα, σημειώνοντας ότι «κυκλοφορεί κόσμος, οι οποίοι είναι φορείς και μεταδίδουν αυτό το τεράστιο πρόβλημα».

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Sponsored Post