ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/02/2021 09:54 EET | Updated 11/02/2021 09:57 EET

Καταγγελίες για αστυνομική βία στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης

Στο επίκεντρο των καταγγελιών η Ομάδα ΔΡΑΣΗ.

Eurokinissi
.

Τα επεισόδια το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, μπορεί να μην ήταν μεγάλης έκτασης και έντασης, αλλά συνοδεύονται από νέες καταγγελίες για αστυνομική βία.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΡΑΣΗ κινήθηκαν για ακόμα μία φορά επικίνδυνα με τα δίκυκλά τους, ανάμεσα στους διαδηλωτές, επέδειξαν σκληρότητα κατά τις προσαγωγές, ενώ και η φρασεολογία τους δεν αρμόζει σε αστυνομικούς, που υπηρετούν τον πολίτη.

Η Ομάδα ΔΡΑΣΗ ουσιαστικά είναι ο αντικαταστάτης της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, την οποία είχε καταργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με υπουργό τον Νίκο Τόσκα, λόγω των καταγγελιών για αστυνομική βία. Προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία είχε μιλήσει για επανασύσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, πράγμα που έκανε, όταν εξελέγη, με το όνομα ΔΡΑΣΗ.

Και πάλι, όμως, οι καταγγελίες για τη συμπεριφορά των αστυνομικών, που υπηρετούν στη μονάδα με τα δίκυκλα, είναι περισσότερες από εκείνες για τα ΜΑΤ, που θεωρούνται μονάδες καταστολής.

Εάν οι νέες καταγγελίες ευσταθούν, τότε η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ πρέπει άμεσα να θεραπεύσει μια πληγή, πριν μολύνει την εικόνα όλου του Σώματος.