ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/06/2019 20:48 EEST | Updated 15/06/2019 20:50 EEST

Καταγγελίες για επίθεση από εργοδότη-στέλεχος της ΝΔ σε ελεγκτή της Επιθεώρησης Εργασίας

Τον απείλησε για τη ζωή του και τον χτύπησε στο χέρι.

SEPE

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Ειδικός Γραμματέας του του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας μετά τις αναφορές περί προπυλακισμού ελεγκτή της υπηρεσίας από εργοδότη στη Χίο, ο οποίος όμως φαίνεται πως είναι στέλεχος της ΝΔ και φαίνεται να προορίζεται για υποψήφιος βουλευτής. 

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή και κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην πόλη της Χίου, ο εργοδότης, αφού φέρεται να διέταξε εργαζόμενη που απασχολούνταν αδήλωτη στον χώρο να απομακρυνθεί, στην συνέχεια επιτέθηκε στον Επιθεωρητή του ΣΕΠΕ.

«Εβρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση, επιτέθηκε λεκτικά στον Επιθεωρητή του    που διενεργούσε τον έλεγχο απειλώντας την ζωή του, και υβρίζοντάς τον με χυδαίες εκφράσεις, ενώ εκσφενδόνισε εναντίον του πλαστικό αντικείμενο που χτύπησε τον Επιθεωρητή στο χέρι» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ Πάνος Κορφιάτης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Χίου. 

Όπως δε αναφέρει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος «Το πραγματικά εξωφρενικό, είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης είναι το γνωστό πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προορίζεται  και για βουλευτής της Ν.Δ. στον νομό Χίου».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται το όνομα του στελέχους της ΝΔ ο οποίος είναι ιδρυτής και διευθυντής του διαγνωστικού κέντρου όπως αναφέρει και ο ίδιος στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον αρχηγός της ΝΔ «να δώσει άμεσα εξηγήσεις, να καταδικάσει τη συμπεριφορά του στελέχους του και να παραδεχτεί ότι οι προβληματικές δηλώσεις του τροφοδοτούν αυτού του είδους τις ακραίες συμπεριφορές» αλλά επίσης αναφέρει πως «Οι πρόσφατες αναφορές του κ. Μητσοτάκη που κλείνουν το μάτι στην παραβατικότητα  και υπονοούν την αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν ήδη αρχίσει να παράγουν αποτελέσματα σε βάρος των εργαζομένων και έχουν τροφοδοτήσει ακραίες συμπεριφορές εναντίον των ελεγκτικών μηχανισμών». 

Στο θέμα αναφέρθηκε και Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όπως λέει  «αυτά είναι τα αποτελέσματα των νέων ηθών που θέλει να επιβάλλει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ στην αγορά εργασίας. Στις 7 Ιουλίου επιλέγουμε. Δίκαιη ανάπτυξη με επίκεντρο τους εργαζόμενους ή επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα. Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας», αναφέρει σε σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.