ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/01/2019 15:29 EET

Καταγγέλλει προσπάθεια κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος ο Καμμένος

Διπλό χτύπημα από τον πρώην υπουργό

Associated Press

Στις εξελίξεις στο Ποτάμι σχετικά με την επιτροπή όπου θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών προτού εισαχθεί στην ολομέλεια, αναφέρεται μέσω Twitter ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Παράλληλα, σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΙ, είπε ότι θα είναι «casus belli, εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ και παραμένουν σε κυβερνητικούς θώκους έστω και αν δεν έχουν κάνει ανταλλαγή ψήφου. Εάν τους κρατήσει δεν θα περνάει νομοσχέδιο».

«Θα περάσουμε τρία-τέσσερα νομοσχέδια που έχουμε συμφωνήσει και απο εκεί και πέρα η ΚΟ (των ΑΝΕΛ) θα του μπλοκάρει τα νομοσχέδια» πρόσθεσε.

Σχετικά με το θέμα της Επιτροπής και το Ποτάμι, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καλεί τους βουλευτές Αμυρά και Ψαριανό να φύγουν από την ΚΟ του Ποταμιού ώστε το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη να μην εκπροσωπείται στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και συνακόλουθα να μην εγκριθεί από την επιτροπή η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Τώρα αντικαθιστά το Ποτάμι τον Ψαριανό με Μαυρωτά στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για να περάσει η συμφωνία. Μόνη λύση να μπλοκαριστεί, Αμυράς και Ψαριανός να φύγουν από ΚΟ ποταμιού για να μην εκπροσωπείται. ΩΡΑ 0» αναφέρει στην ανάρτησή του στο twitter.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, ο Γρηγόρης Ψαριανός κατήγγειλε μέσω Twitter ότι επιχειρείται να αλλάξει η σύνθεση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, με τον Γιώργο Μαυρωτά (που είναι υπέρ της συμφωνίας) να αντικαθιστά τον Γρηγόρη Ψαριανό (που είναι κατά της συμφωνίας).

Mε άλλη ανάρτησή του χτες, στο facebook αυτή τη φορά, ο Γρηγόρης Ψαριανός - έγραψε ότι «το Ποτάμι διαλύεται», προαναγγέλλοντας την αποχώρηση από το κόμμα, όσο του ίδιου όσο και του Αμυρά, ο οποίος συνυπέγραφε την ανακοίνωση.

Για το ίδιο ακριβώς θέμα, δηλαδή της εκπροσώπησης του Ποταμιού στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, αναφέρθηκε σε tweet του και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Sponsored Post