Κατέγραψε χωρίς να το θέλει τον πνιγμό ανθρώπου στον καταρράκτη όπου κολυμπούσε

Κατέγραψε χωρίς να το θέλει τον πνιγμό ανθρώπου στον καταρράκτη όπου κολυμπούσε

Την τραγωδία που λάμβανε χώρα πίσω της, στον καταρράκτη όπου κολυμπούσε, κατέγραψε χωρίς να το θέλει η 24χρονη Ανέκα Μπάντινγκ στην Αυστραλία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Stawell Times το οποίο κάνει τον γύρο του κόσμου, η Μπάντινγκ κολυμπούσε στον καταρράκτη MacKenzie Falls στο Εθνικό Πάρκο Γκράμπιανς το περασμένο Σάββατο, όταν ένας 28χρονος έπεσε στο νερό και πνίγηκε. Ο άνδρας, ο οποίος θεωρείται πως ήταν ένας Ταϊβανέζος που ζούσε στην Αυστραλία, βρέθηκε την επόμενη ημέρα.

Η Μπάντινγκ είπε πως ο άτυχος άνδρας ήταν μαζί με μια ομάδα περίπου 10 ατόμων. Τέσσερις εξ αυτών, περιλαμβανομένου του θύματος, ήταν σε έναν βράχο κάτω από τον καταρράκτη όταν ο 28χρονος έπεσε.

«Απλά έπαιζαν στα βράχια κάτω από τον καταρράκτη. Δεν κολυμπούσαν καν εκεί, καθόταν στον βράχο και πρέπει να γλίστρησε. Διασκέδαζαν μέχρι που έπεσε μέσα» είπε η 24χρονη.

Η Μπάντινγκ είπε πως κολυμπούσε μαζί με δύο φίλους της στη λίμνη κοντά στον καταρράκτη. Όπως είπε, δεν είχαν δει τις πινακίδες που απαγόρευαν το κολύμπι εκεί. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, υπάρχουν τρεις.

Ενώ κολυμπούσαν προς την κατεύθυνση των Ταϊβανέζων, τραβούσε βίντεο με την κάμερα GoPro της: Φαίνονται στο υπόβαθρο τη στιγμή αμέσως μετά την πτώση του θύματος στο νερό.

«Είχαμε διανύσει τη μισή απόσταση μέχρι εκεί, όπου το νερό είναι πολύ βαθύ, όταν όλοι εκείνοι άρχισαν να φωνάζουν και να δείχνουν. Σε εκείνη τη φάση δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε. Νομίσαμε πως κάποιο ζώο είχε πέσει στο νερό. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι γινόταν και συνέχισαν να φωνάζουν και να δείχνουν. Ένα κορίτσι άρπαξε το ραβδί της GoPro μου και προσπάθησε να το χρησιμοποιήσει για να τον σώσει. Τότε κατάλαβα πως κάποιος πνιγόταν».

Στην περιοχή βρίσκονταν και άλλα άτομα, που προσπάθησαν να βοηθήσουν,αλλά χωρίς επιτυχία.

Όπως είπε η Μπάντινγκ, χρειάστηκε να διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση μέχρι το κινητό της να πιάσει σήμα για να καλέσει βοήθεια, και υπογράμμισε πως κάτι πρέπει να γίνει για αυτό.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων που έσπευσαν στην περιοχή είπαν πως υπήρχαν βράχια κάτω από τον καταρράκτη, τα οποία ενδεχομένως να παγίδευσαν τον 28χρονο.