ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/01/2019 08:47 EET | Updated 13/01/2019 08:58 EET

Ο Τσίπρας αναζητά καθαρή λύση στη συνάντηση με τον Καμμένο και αμέσως μετά ψήφο εμπιστοσύνης

Όλα δείχνουν ότι σήμερα τελειώνει η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους υπό τον Π. Καμμένο ΑΝΕΛ.

Costas Baltas / Reuters

Αποφασισμένος για καθαρές λύσεις είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενόψει της συνάντησής του με τον Πάνο Καμμένο.

Όλα δείχνουν ότι σήμερα τελειώνει η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους υπό τον Π. Καμμένο ΑΝΕΛ. Στην περίπτωση αυτή ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται ότι θα ζητήσει εντός της ημέρας ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή. Η διαδικασία θα τελειώσει εντός της εβδομάδος, ώστε αμέσως μετά να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών. Όλα θα έχουν τελειώσει έως τις 23 – 25 Ιανουαρίου.

Η σημερινή συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου και η συνέντευξη τύπου που θα δώσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πιθανότατα σημαίνει το οριστικό διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο Π. Καμμένος δείχνει ότι δεν μπορεί να σηκώσει την ευθύνη της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών και επιθυμεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση – κάτι που βρίσκει αντίθετη την πλειοψηφία των ηγετικών στελεχών του κόμματος όπως αποδείχθηκε στην συνεδρίαση της ΚΟ την Παρασκευή.

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα ζητήσει καθαρές λύσεις από τον Π. Καμμένο. Και είναι ήδη έτοιμος να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία ώστε να τις επιβάλλει. Εντός της ημέρα ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνησή του.

Αναβάλλονται τα αντισταθμιστικά των F16

Η συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη και να έχει ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Αυτό σημαίνει ότι αναβάλλονται οι συνεδριάσεις και η ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί για αύριο στη Βουλή και αφορούσε τα αντισταθμιστικά των F16. Αυτό θα μείνει μία εκκρεμότητα που θα πρέπει να την διαχειριστεί το επόμενο κυβερνητικό σχήμα. 

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών έως τις 23 – 25 Ιανουαρίου και μάλιστα με πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής.

Sponsored Post