ΔΙΕΘΝΕΣ
08/08/2019 10:43 EEST

Καθάρισε το ενυδρείο στο σπίτι της και παραλίγο να πεθάνει αυτή, ο άντρας και τα τρία της παιδιά

«Παραλίγο να μας σκοτώσει όλους. Δεν θέλω να περάσει κανείς αυτό που ζήσαμε».

Yoko Inoue via Getty Images

Η Κέιτι Στίβενσον με τον σύζυγό και τα τρία τους παιδιά, ηλικίας ενός έως 11 ετών ζουν στο Νιούπορτ της Αγγλίας. Πήγαν διακοπές και όταν επέστρεψαν,τέλη Ιουλίου διαπίστωσαν πως το ψάρι που είχαν σε ένα ενυδρείο είχε πεθάνει. Η Κέιτι λοιπόν είπε να καθαρίσει το ενυδρείο και το έκανε μαζί με τον σύζυγό της. 

Μετά όμως «άρχισα να τρέμω και να έχω παραισθήσεις». Τα ίδια συμπτώματα παρουσίασαν ο σύζυγός της ενώ δέκα λεπτά αργότερα άρχισαν να βήχουν και να έχουν κρυάδες. Όπως είπε αργότερα η γυναίκα, «νόμιζα πως θα πεθάνω».

Αμέσως κάλεσαν το ΕΚΑΒ και λίγη ώρα αργότερα και τα πέντε μέλη της οικογένειας είχαν μπει σε απομόνωση για 48ωρες ενώ το σπίτι τους σφραγίστηκε και έγινε ειδική απολύμανση.

Τι προκάλεσε όμως αυτήν τον οικογενειακό εφιάλτη;

Όπως εξήγησαν στο ζευγάρι, είχαν υποστεί δηλητηρίαση από παλιτοξίνη, μια χημική ουσία στην οποία εφόσον εκτεθεί ο άνθρωπος, μπορεί να πεθάνει.

Επίσης η ουσία αυτή εκκρίνεται από τα κοράλλια όταν αγχώνονται.

Όταν λοιπόν η μητέρα άρχισε να καθαρίζει το ενυδρείο τα κοράλλια άρχισαν να εκκρίνουν την παλιτοξίνη καθώς τα έτριβε, αφού και εντός του ενυδρείου παρέμεναν ζωντανά.

 

 

«Τα παιδιά μου θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει. Εμείς θα μπορούσαμε να έχουμε πεθάνει. Από τότε που έγινε όλο αυτό δεν μπορώ να κοιμηθώ κανονικά», λέει η γυναίκα και τονίζει πως «κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει πόσο επικίνδυνα μπορεί να γίνουν τα κοράλλια και εμείς το μάθαμε με τον χειρότερο τρόπο».

Όπως αναφέρει το BBC, ήταν ιδιαίτερα επικριτική για την ελλιπή πληροφόρηση από το κατάστημα από το οποίο αγόρασε τα κοράλλια υποστηρίζοντας πως δεν την ενημέρωσαν ότι ήταν ζωντανοί οργανισμοί.

Η οικογένεια επέστρεψε στο σπίτι της αλλά η κ.Στίβενσον δεν μπορεί ακόμη να φάει εξαιτίας σοβαρής φλεγμονής στο στομάχι.

«Παραλίγο να μας σκοτώσει όλους. Δεν θέλω να περάσει κανείς αυτό που ζήσαμε εμείς».

Πηγή: BBC