ΔΙΕΘΝΕΣ
03/04/2019 11:01 EEST | Updated 04/04/2019 10:26 EEST

Kαθηγήτρια απολύθηκε όταν η γυμνόστηθη σέλφι της έφτασε σε μαθητή της

«Είναι το στήθος μου, το στέρνο μου, το σώμα μου. Είναι κάτι που έπρεπε να είναι προφανές και όχι καταδικαστέο», δηλώνει.

Η Λώρεν Μιράντα, μια 25χρονη καθηγήτρια Μαθηματικών σε γυμνάσιο του Μπέλπορτ των ΗΠΑ έχασε τη δουλειά της όταν μία γυμνή φωτογραφία που είχε στείλει παλιότερα στο σύντροφό της, έφτασε στα χέρια μαθητή της.

Πριν από τρία χρόνια, η Μιράντα φαίνεται πως δεν είχε υπολογίσει ότι θα μπορούσε να χάσει τη δουλειά της σε περίπτωση που στείλει topless φωτογραφία στον σύντροφό της.

Η ίδια χαρακτήρισε την φωτογραφία «αγνή». «Με το ένα χέρι χρατάω ένα καλλυντικό και με το άλλο τραβώ τη φωτογραφία με το κινητό μου», εξηγεί.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η φωτογραφία έφτασε σε μαθητή της, ο οποίος την μοίρασε σε όλο το σχολείο. Στις 27 Μαρτίου η νεαρή καθηγήτρια απολύθηκε.

Η καθηγήτρια δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και πέρασε στην αντεπίθεση, αφού κατέθεσε αγωγή 3εκ. δολαρίων για διακρίσεις λόγω φύλου.

«Είναι το στήθος μου, το στέρνο μου, το σώμα μου. Είναι κάτι που έπρεπε να είναι προφανές και όχι καταδικαστέο», συμπληρώνει.

Στον αντίποδα, ο δικηγόρος του σχολείου, Τζον Ρέι, δήλωσε πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν θα μπορούσε να αποτελεί σωστό πρότυπο για τα παιδιά.

Η Μιράντα δήλωσε στο Newsday ότι έλαβε διθυραμβικές κριτικές κατά την περίοδο της θητείας της στο σχολείο, ενώ οι συνάδελφοι έκαναν λόγο για μια αξιόλογη καθηγήτρια Μαθηματικών.

Η 25χρονη επιμένει πως δεν ξέρει πως η φωτογραφία κατέληξε έπειτα από δύο χρόνια στα χέρια του μαθητή κι έδωσε συνέντευξη Τύπου για να υπερασπιστεί την θέση της: «Δεν ντρέπομαι να δείξω το πρόσωπό μου, εμφανίστηκα μπροστά σας για να υπερασπιστώ την θέση μου»

Πηγή: HuffPost US