Σοβαρές κατηγορίες ρατσισμού αντιμετωπίζει η Η&Μ μετά την προσβλητική της φωτογράφηση

«Πραγματικά μετανιώνουμε για τη στάμπα», δηλώνει η εταιρεία

Φωτογραφίζοντας ένα μικρό μαύρο αγοράκι με μια μπλούζα που έγραφε «Ο πιο cool πίθηκος της ζούγκλας», η Η&Μ δέχθηκε πυρά για τη ρατσιστική της στάση.

Όπως έγραψε ο Charles M. Blow, συντάκτης των New York Times που εντόπισε το ατόπημα της εταιρείας, «Η&Μ έχετε τρελαθεί εντελώς!?!?!?».

Ωστόσο, δεν σταματούν εκεί τα προβλήματα. Ο πετυχημένος ράπερ The Weeknd διέκοψε τη συνεργασία του με την Η&Μ μετά από την κυκλοφορία της φωτογραφίας. Ο 27χρονος έκανε την ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας, γράφοντας ότι είναι «σοκαρισμένος και ντροπιασμένος από τη φωτογραφία».

Εκπρόσωπος της φίρμας Η&Μ Καναδά, μίλησε στην HuffPost Καναδά λέγοντας «Καταλαβαίνουμε πλήρως και συμφωνούμε με την αντίδρασή του [The Weeknd] στην εικόνα. Λυπούμαστε πραγματικά που τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία και πραγματικά μετανιώνουμε για τη στάμπα. Έχουμε αποσύρει την εικόνα από τα κανάλια μας και η μπλούζα δεν πωλείται στα καταστήματά μας. Επίσης εξετάζουμε τις εσωτερικές μας εργασίες για να αποφύγουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον»

Ο ράπερ ξεκίνησε πέρυσι τη συνεργασία του με την Η&Μ και έχουν ήδη λανσάρει δύο πετυχημένες συλλογές. Ο εκπρόσωπος συμπλήρωσε επίσης ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διάλογο με τον The Weeknd και την ομάδα του ξεχωριστά».

Ο όρος «πίθηκος» εκφράζει μια πολύ παλιά έκφραση ρατσισμού και γ′ αυτό δεν άργησαν οι αντιδράσεις online.

Με πληροφορίες από τη HuffPost Canada