Καβγάς με τη σύζυγο "πρόδωσε" δολοφόνο εννιά χρόνια μετά

Πως η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον δράστη που είχε αφήσει "ορφανό" δαχτυλικό αποτύπωμα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Eurokinissi

Απάντηση σε μία από τις λεγόμενες Cold Cases (παγωμένες υποθέσεις), όπως αποκαλούν τις παλιές ανεξιχνίαστες ανθρωποκτονίες, κατάφεραν να βρουν οι αστυνομικές αρχές ύστερα από εννέα χρόνια.

Τον Φεβρουάριο του 2012 τρεις δράστες είχαν εισβάλει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στα Κάτω Πατήσια, όπου έμενε ένας άνδρας 69 ετών με τη σύζυγό του. Τους έδεσαν, τους φίμωσαν και άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιό τους τριάντα χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας και εξαφανίστηκαν. Ο άνδρας είχε χάσει τη ζωή του από ασφυξία.

Από τότε τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών είχαν εντοπίσει δακτυλικό αποτύπωμα ενός από τους δράστες, αλλά ήταν ”ορφανό”, καθώς δεν ήταν σεσημασμένος.

Όλα άλλαξαν πριν από λίγες ημέρες, όταν μία γυναίκα κατήγγειλε τον σύζυγό της, 36 ετών, για ενδοοικογενειακή βία. Οι αστυνομικοί του Καματερού τον συνέλαβαν και του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, όπως ορίζει η διαδικασία.

Λίγες ημέρες αργότερα ταυτοποίηθηκαν με το ”ορφανό” της ληστείας μετά φόνου του 2012.

Στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών τον συνέλαβαν σήμερα στο Καματερό, αλλά -σύμφωνα με πληροφορίες- στην πρώτη ανεπίσημη συζήτηση, που είχε μαζί τους, δεν αποδέχεται την κατηγορία. Τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα Εκτελέσως Ποινών και αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή.